Fairminds mocktail + beachday

2
mocktail

Sippen van een heerlijke zelfgemaakte mocktail? Oftewel een cocktail zonder alcohol én zonder die vervelende kater? Dat kan met de nieuwe DYO Mocktail kit van Fairminds! De kit zit vol met (h)eerlijke ingrediënten en de lekkerste recepten waar je gelijk mee kan gaan shaken. Ben jij ook goed in mocktails shaken? Dan maak je bovendien kans op een toffe dag op het strand.

20140805_100054

Misschien lust je geen alcohol, wil je een keer wat anders ben je nog geen 18? Hoe dan ook, mocktails zijn the bomb! Ik dacht altijd dat ze een beetje saai waren vergeleken met de real deal, maar niets is minder waar.

20140805_101216

Fairminds daagt je met hun toffe mocktailkit uit zelf te gaan experimenteren. In de kit vind je alle basics voor het maken van je eigen en (h)eerlijke mocktail. Van shaker beker tot de lekkerste sapjes. Het receptenboekje zorgt voor wat extra inspiratie, maar je kan je zelf natuurlijk compleet uitlezen door erin te doen wat jij lekker vindt. De kit is extra leuk omdat alle producten fairtrade zijn:

Fairminds is hét fairtrade co-creatie platform van Nederland voor jongvolwassenen. Jaarlijks organiseert Fairminds diverse online en offline acties voor en met jongeren. Fairminds daagt jongeren uit om bezig te zijn met fairtrade, als consument, ondernemer, designer of opiniemaker en heeft een ondersteunende en katalyserende rol daarin.

Wat een geweldig toffe manier om jongeren bewust te maken van fairtrade producten. Co-creatie zegt het al: samen maken we er wat moois van. Ik ging compleet los met mijn eigen mocktailkit en maakteeen heerlijke creatie.

20140805_100942

Dit zit erin: 120 ml. vers mango – ananassap | 40 ml. fairtrade jus d’orange | 20 ml. kokosmelk | klein laagje grenadine

Shake alles behalve de grenadine met een flinke berg ijsblokjes. Giet een laagje grenadine in het glas en laat je mix er via een lepeltje rustig bij lopen. Nu krijg je een mooi geel drankje bovenop een rood laagje =) Tip: hol een ananas uit, plaats er een doorzichtig bekertje in en serveer je mocktail op deze manier. Tropisch!

20140805_101228

Van (h)eerlijke mocktails zippen met je vrienden, tot ze zelf leren shaken. Van leren surfen tot beachvolleybal. Van een BBQ tot lekkere deuntjes die uit de speakers galmen. Dit alles samen in een setting van zon, zee en het Scheveningse strand is de Life’s a Beachday! Klinkt goed? Dat dachten wij ook! Ik mag iemand blij maken met 2 kaartjes voor deze toffe dag. Wat moet je ervoor doen?

Vertel me in de comments hoe jouw favoriete mocktail eruit ziet. Vergeet niet je e-mailadres in te vullen! Je kan t/m 25 augustus meedoen. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

 

Over de auteur

2 comments

  1. Evelien 19 augustus, 2014 at 08:57 Beantwoorden

    GEK op mocktails! Favo is de sangria-mocktail! Zwarte thee, kaneelstokjes, suiker, grapefruit & sinaasappelsap, schijfjes sinaasappel & limoen en stukjes appel en aardbei! Mjammmmm!

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: