Musthave | Uit Paulines keuken kookboek

0
uit paulines keuken

Eén van de leuke dingen aan foodblogger zijn is dat ik inmiddels veel andere leuke foodbloggers ken. We komen elkaar regelmatig tegen op pers- of bloggersevents en sommigen zie ik daarnaast ook nog. Het klinkt misschien gek, maar concurrentie kennen we in de foodbloggerswereld niet. Althans, ik heb er nog niks van gemerkt. Iemand zei ooit tegen me: “eten verbindt” en dat is ook echt zo: we zijn allemaal verbonden met elkaar door onze gezamenlijke passie en dat is lekker eten & drinken.

uit-paulines-keuken-kookboek-20

Nederlands’ bekendste en – naar mijn mening – liefste en meest beschreiden foodblogger Pauline had reden voor een feestje. Ze schreef al eerder de bestseller ‘Het voedselzandloper kookboek’ maar nu was het tijd voor een eigen boek. Om de release van het ‘ Uit Paulines Keuken Kookboek’ te vieren kwam er een groot aantal (super gezellige) foodbloggers bij elkaar, samen met pers, vrienden en familie. We werden hartelijk door de vriend van Pauline ontvangen bij Par Hasard, waar ook iedereen meteen een glaasje bubbels kreeg. Het eerste exemplaar van het boek werd uitgereikt aan niemand minder dan Yvette van Boven, die enthousiast vertelde groot fan te zijn van Pauline en haar recepten.

uit-paulines-keuken-kookboek-3

Het was een feestje zoals een feestje hoort te zijn voor foodlovers: bubbels, bitterballen (echt niet normaal hoe lekker die zijn daar), de beste patat – en mayo! – van het land, Flammkuche naar Paulines recept en natuurlijk een stralende Pauline in het midden, die het feest zelf net zo gezellig vond als haar gasten. Na bijna 3 uur gegeten, gedronken en bijgekletst te hebben ging ik naar huis, met een fantastisch gevulde goodiebag onder mijn arm. Waar ik normaal de inhoud van mijn goodiebag graag met anderen deel wilde ik hiervan de inhoud helemaal zelf houden, haha! Granola van Yoghurt Barn, chocolade van Tony Chocolonely, een Nak’d bar, groetechips van Tyrells en nog veel, heel veel meer lekkers. Ook vond ik een gesigneerd exemplaar van het Uit Paulines Keuken Kookboek in mijn goodiebag, yes! Fijn leesvoer voor in de trein, een prachtig boek voor in mijn kast die ongetwijfeld een veelgebruikte inspiratiebron voor mijn maaltijden gaat worden.

Het boek is zoals je verwacht als je Pauline haar blog kent: licht, fris, mooie foto’s die niet te overstyled zijn, hele toffe creatieve recepten die nooit ingewikkeld, maar altijd smaakvol zijn. Leuk om te weten:
  • Pauline kreeg inspiratie voor dit boek tijdens haar vakantie in Spanje vorig jaar
  • Haar zusje heeft een grote rol gespeeld bij het maken van dit boek
  • De gerechten zijn in slechts 5 dagen op de foto gezet. Kan je nagaan hoe veel ze in één keer moest koken! Pauline vertelde dat haar buren heel blij gemaakt zijn met al het lekkere eten
  • in het boek staan alleen maar nieuwe recepten, dus niks wat je van haar blog al kent

uit-paulines-keuken-kookboek-1

Het boek is echt een aanwinst voor je verzameling, of je nu al heel veel boeken hebt of net begint. Het blijkt dat veel mensen het hier mee eens zijn want het boek was na een week (!!) al aan de tweede druk toe. Fantastisch gedaan Pauline! Ik denk dat ik namens alle foodbloggers spreek als ik zeg dat we trots op je zijn =D
De 1e, 2e en 4e foto  die ik in dit artikel gebruikt heb zijn gemaakt door Simone van den Ber

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: