Ontdekking: wijnlokaal Stuyvesant in de leukste straat van Amsterdam

2
wijnlokaal stuyvesant

Onder het mom van ‘beter laat dan nooit’ wil ik jullie kennis laten maken met een van mijn leukste ontdekkingen van afgelopen zomer. Je weet wel, dat fijne warme seizoen waarin je tot ’s avonds laat op het terras kan zitten 😉 Het was dus tijdens dat seizoen dat ik met een vriendin neerstreek op het terras van Stuyvesant: de wijnbar die toen pas geopend was op de Haarlemmerstraat.

Om het prachtige pand kan je echt niet heen: een statig wit gebouw dat ook bekend staat als het West-Indisch huis. Voorheen alleen geschikt als lokatie voor partijen, maar nu – gelukkig! – ook open om te genieten van een goed glas wijn. Stuyvesant is zo’n zaak waar ze het gewoon echt begrepen hebben: het personeel is vrolijk, vriendelijk en heeft verstand van zaken. De wijnen gaan (naar mijn mening) van lekker naar ontzettend lekker, en wanneer ik me laat verrassen door sommelier Alicia (ik onthou ook een keer een naam 😉 ) dan weet ik zeker dat ik een glas krijg waar ik heel erg blij van word.

De wijncollectie is samengesteld met wijnen afkomstig vanuit de hele wereld, en de wijnkamer wordt dan ook als schatkamer bestempeld. De prijzen zijn – helemaal voor Amsterdamse begrippen en de kwaliteit die je ervoor krijgt – vriendelijk te noemen, de prijs van een glas varieert tussen €3,75 en €6,75 en een fles heb je al voor €20,-. Als je met een grotere groep bent staat zo’n magnumfles natuurlijk hartstikke cool op tafel, die heb je vanaf €40,-. Tip van mij; vraag om een wine flight met hapjes erbij, dan weet je zeker dat je heel veel lekkers gaat proeven.

Ook het eten is om blij van te worden. Geen grote maaltijden, maar een borrelplank met lekkere hapjes, een goed belegd broodje, hartige taart of een van mijn favorieten: yuvka gevuld met lamsgehakt, spinazie, feta en harissa. Inmiddels ben ik al een keer of 4 bij Stuyvesant geweest, zowel vroeg in de middag (ook dan kan een wijntje af en toe best) als later op de avond. Hoewel het terras een heerlijke plek is, zit je binnen ook heel fijn. Wel zo prettig in de wintermaanden 😉 Stuyvesant is echt zo’n zaak waar ik mensen graag heen stuur wanneer ze me vragen ‘of ik nog een leuk zaakje in Amsterdam weet’. Bij dezen dus =D

wijnlokaal stuyvesant

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

  1. Merel 12 januari, 2017 at 10:49 Beantwoorden

    Wat een leuke tip! Ookal vind ik deze koudere gezellige avonden lekker binnen op de bank ook heel fijn, een warm avondje op een terras klinkt ook wel weer heel goed hoor 😉 Liefs, Merel

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: