Op (wijn)vakantie in Italië + reistips

2
vakantie italie

Nog heel even en dan is het zover: Tig en ik gaan 2 weken naar Italië om uh, eigenlijk vooral heel veel lekkere wijntjes te drinken. Nee, we gaan ons daarna niet aansluiten bij de AA, ik zal het je uitleggen 😉

Vinitaly-destinazione-vino_h_partb

Vorig jaar werd ik door de Italiaanse KvK uitgenodigd om naar de Verona Wine Top in het Amsterdamse Hilton hotel te komen. Samen met Erik en Tigon sprak ik daar een aantal Italiaanse wijnboeren en maakten we kennis met wijngebied Verona. Tig en ik zeiden direct tegen elkaar dat we dit gebied absoluut eens zelf moesten gaan verkennen. We bedachten dat we er dan gewoon naartoe zouden rijden ‘en wel zien waar we belanden’. Dat idee heeft inmiddels vorm gekregen en eind deze maand vertrekken we – in een prachtige Range Rover Evoque, zodat zowel onze voorjaars- als wintersportkleding mee kan – naar Noord-Italië.
IMG_8128

Op het programma:

  • Een eerste overnachting ergens aan de Bodensee Zuid-Duitsland – gewoon, omdat het daar zo mooi is en de mensen heel leuk zijn.
  • Stoppen in Milaan om daar een dagje de stad te ontdekken (want hé, we komen er toch langs…)
  • Een bezoek aan hét wijnevenement Vinitaly in Verona.
  • Wijnboeren bezoeken in Verona – of daar in de buurt.
  • 2 overnachtingen in het schitterende hotel Angelo in Ortisei. Hier moet natuurlijk ook geskied worden!

112974872663

Uh, dat was het dus wel haha. En we hebben zoveel tijd! Twee weken om in principe alles tussen Verona en Ortisei te ontdekken. Ik ben helemaal geen planner en laat me het liefste verrassen door alles wat er op mijn pad komt, dus dit is helemaal mijn vakantie. Ik heb wel her en der al wat leuke tips gekregen. Zo vertelde Paul van Bavino wijn me dat we absoluut moeten eten bij La Passion in Obervintl. Dat vind ik nou leuk, tips van enthousiaste mensen die me naar plekken sturen waar ik de naam niet eens van uit kan spreken 😉 Je verwacht hem waarschijnlijk al: hebben jullie nog toffe tips voor ons? Wijnchateaus, mooie dorpjes, leuke winkeltjes? Alles wat we gaan ontdekken deel ik natuurlijk achteraf met jullie. Zowel food&drink tips als andere leuke dingen om te zien en/of te doen.vakantie talie

Een beetje voorbereiding kan natuurlijk geen kwaad dus ik ben al driftig mijn Italiaanse woordenboek aan het doornemen en informatie over wijn maken aan het lezen. Ook aan de garderobe moet natuurlijk gedacht worden! Ik ontdekte kledingmarktplaats United Wardrobe en scoorde nog een leuk jurkje en een toffe rugtas die natuurijk mee gaan op reis. Op deze site worden kleding & accessoires aangeboden, zowel tweedehands als nieuw. Omdat UW er tussen zit ben je ervan verzekerd dat alles goed loopt, het product netjes aankomt en je als verkoper je geld krijgt. Ik vind het cool!
Untitled

Nu ik dit schrijf bedenk ik me dat ik best al een tijdje bezig ben met de voorbereiding, terwijl ik eigenlijk niet zo’n planner ben. Het lijkt me leuk mijn reistips – voor een autovakantie –  voor jullie op een rijtje te zetten:

  • Kijk goed naar het gebied waar je heen gaat: rijd je door Duitsland dan is de kans groot dat winterbanden (+ sneeuwkettingen bij je hebben) verplicht is. Kijk ook of je misschien een milieuvignet nodig hebt, zoals in Keulen. Het is handig dit van te voren geregeld te hebben.
  • Neem natuurlijk sneakers mee om goed op te kunnen lopen, maar vergeet ook je mooie hakken/sandaaltjes niet. Toen ik voor het eerst in Frankrijk ging werken had ik alleen maar makkelijke kleding en schoenen bij me, en was ik een beetje vergeten dat uit eten gaan met mooie kleding eigenlijk veel leuker is. Daarnaast, in Italië lopen alle dames er tiptop bij.
  • Zorg voor lekkere gezonde snacks voor tijdens de autorit: dit verhoudt je ervan om de echt-niet-lekkere-maar-oh-zo-verleidelijke pompstation zooi (pardon my French) te kopen.
  • Dit heb ik zelf nog niet gedaan maar ik zie het vaak bij vrienden: leg een dekentje in de auto! Je zult maar in een file belanden die uren duurt, dan kan je de motor niet laten draaien en kan het nog wel eens heel erg koud gaan worden. Ik neem er toch maar een mee…
  • Maak van tevoren een ‘roadtrip’ afspeellijst in Spotify: de voorpret is leuk, tijdens de rit heb je heerlijke muziek en achteraf kan je nog even wegdromen naar je vakantie als je de muziek weer beluistert.
innocent-smoothie-plus---ENERGISE

De nieuwe ENERGISE smoothie plus van Innocent bestaat uit een heerlijke mix van bessen, bietensap, lijnzaad en guarana en bevat vitamines B3 en C die je lichaam helpen om vermoeidheid en uitputting te verminderen. Top drankje voor onderweg in de auto dus!

001270888_001_dips-sauzen

AH to go verkoopt nu dippers& dips: lekkere gezonde snacks voor mee onderweg. Mijn favo’s: gele paprika met humus en een grissini met baba ganush

 

Doe jij nog bepaalde dingen als je op autovakantie gaat? En naar welk land ga jij dan het liefste? 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Kerst 2013 | Trends in decoratie en eten

Tijdens de kerstspecial avond van Hello Fresh vertelde Wilma Tichelaar van I for Inspiration ons over de kersttrends van 2013. Ze had allemaal mooie plaatjes verzameld, ...