Pistache pesto met munt

0
pistache pesto

Pesto kan echt alles lekkerder maken, of je het nu gebruikt om kip in te marineren, het op een toastje te smeren of als dipsaus gebruikt: het smaakt altijd goed. Nu ken je vast de klassieke pesto met basilicum al, maar heb je het ook al eens op een andere manier gegeten? Tijdens het Bosch event (waar we ook het belachelijk lekkere Snickerijs maakte) ging ik aan de slag met dit bijzonder lekkere recept, bedacht door Miljuschka Witzenhausen.

Naast dat de pistache munttapenade heerlijk smaakt zijn de ingrediënten ook nog eens super gezond voor je! Wist je dat pistachenoten net als druiven in trossen aan een struik groeien?

Daarnaast zijn de noten rijk aan antioxidanten, ijzer, kalium, magnesium, zink, calcium, fosfor, vitamine B en E. Ondanks het hoge vetpercentage van de pistache (de noot bestaat voor de helft uit vet, waarvan het grootste deel onverzadigd) is de noot prima te eten als je op je lijn wil letten. Van alle noten bevat de pistache het minst aantal calorieën per 100 gram. Een portie van 30 gram bevat ongeveer 160 calorieën.

pistache pesto

Munt heeft een kalmerend effect op de maag en zit boordevol goede voedingsstoffen zoals vitamine B, C, D en E, fosfor en calcium.

Peterselie wordt door de hoeveelheid aan gezonde voedingsstoffen ook wel vergeleken met een multivitamine preparaat en werkt tevens ontgiftend.

Ik zeg, lekker aan de slag en genieten van de heerlijke smaak van de pistache munttapenade en al deze gezondheidsvoordelen!

Dit heb je nodig

Hakmolen | blender | keukenmachine

Ingrediënten

Blaadjes van 1 bosje munt | bosje platte peterselie | 75 gram gehakte pistachenoten | 2 tenen knoflook | 100 gram Parmezaanse kaas, in stukjes | olijfolie | zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Net als zijn bekende groene pesto broertje is ook deze tapenade makkelijk te maken en in een handomdraai klaar. Hak de pistachenoten fijn in de hakmolen of als je die niet hebt in je blender of keukenmachine. Haal de gehakte pistachenoten eruit en houd deze apart. Doe alle ingrediënten in de hakmolen en pureer en pulseer net zolang totdat de tapenade mooi glad en groen is. Gebruik voldoende olijfolie om de tapenade glad te maken.

Deze heerlijke pistache munttapenade serveer je op een toastje of brood ,maar is ook er lekker bij kip of lam.

pistache pesto

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: