Poké bowls en sushi burritos bij Sushito

0
sushito

There’s a new kid in town! Hij heet Sushito, en als je hoort wat een lekker eten ze er hebben wil je er zeker langs. Als je blij wordt van poké bowls tenminste, maar dat kan bijna niet anders 😉

Voor het geval dat je mijn poké bowl recept nog niet gezien hebt, of gewoon geen idee hebt waar ik het over heb:

Poké (zeg po-kay) is een traditioneel Hawaiiaans gerecht, waarin verse vis in blokjes en groente centraal staan. In een poké bowl zit voornamelijk tonijn of zalm, gemixt met verse gezonde ingrediënten zoals edamame boontjes, avocado en zoete aardappel en toppings zoals sesamzaadjes en bosui.

sushito

sushito

Op internet is dit gerecht al een ware hype, en ook zaakjes waar je poké bowls kunt bestellen schieten als paddestoelen uit de grond. Bij de ene zaak smaakt het lekkerder dan bij de andere, en omdat ik op Goodfoodlove alleen dingen deel waar ik enthousiast over ben en mensen heen zou sturen, wil ik jullie graag voorstellen aan Sushito. Bij dit leuke zaakje in de Pijp kan je binnenlopen om een bowl of burrito (een soort sushi in een rol, maar dan anders en vet lekker) mee te nemen of daar op te eten. Ik nam plaats in het zitgedeelte bovenaan de trap om de gerechtjes daar op te eten.

sushito

Een keuze maken uit alle verse ingrediënten die zijn tentoongesteld is tamelijk onmogelijk (had ik al gezegd dat ik echt ALLES lust?!), dus ik liet Sushito het werk voor me doen en koos voor de creamy salmon bowl. Met quinoa in plaats van rijst, omdat ik benieuwd was hoe dat zou smaken. Mijn tafelgenoot koos voor de spicy tuna burrito, en natuurlijk deelden we met elkaar, gewoon omdat dat zo lekker is. Zo’n bowl is dus echt heaven on earth: mega vers, een smaaksensatie en hoewel je na het eten van een medium sized bowl hartstikke vol zit, wil je het liefste nog meer omdat het zo lekker is. Ook de burrito smaakte top: deze is bijzonder geschikt om mee te nemen voor onderweg want je kunt hem wonderbaarlijk goed eten zonder te knoeien.

sushito

Overtuigd? Je vindt Sushito op de Eerste van der Helststraat in de Pijp, en ze zijn elke dag geopend van 11.00 tot 22.00. Ook voor catering kan je bij ze terecht, en als je de deur niet uit wilt bezorgen Foodora, Deliveroo en Uber eats het ook thuis voor je.

sushito

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

Aubergine pizza’s van Lyvre

Deze maand doe ik voor het eerst mee aan de Foodblog Swap. Als je meedoet aan de Foodblog Swap word je gekoppeld aan een ander ...