PT update 6: My butt is back!

0
personal training

‘Kel, je hebt eindelijk weer een beetje billen’. Ik draai me verbaasd om naar m’n moeder. Mijn PT doel is het terug krijgen van mijn rondingen, maar dit is niet iets dat mams wist. En daarbij had ik het zelf nog niet helemaal door. Natuurlijk ben ik meteen naar de spiegel gelopen om het te checken en ja hoor, ze heeft gelijk! Nicki Minaj ben ik nog niet 😉 – is ook zeker niet het doel – maar inderdaad, my butt is back!

Nu is dit niet alleen te toe te schrijven aan het ene uurtje personal training per week, maar ook aan de oefeningen die ik thuis doe. Wat squats of lunges tijdens het tandenpoetsen, rekken, strekken en zo’n plassend hondje doen (weet je wel, op handen en knieën) als ik mijn bed uit kom: het werkt allemaal mee. En het feit dat het al zo vlot z’n vruchten afwerpt maakt het voor mij alleen nóg maar leuker om er mee door te gaan.
Afgelopen donderdag stond ik weer om 8 uur bij Ron voor de deur. Omdat ook mijn heupen sterker worden, en ik er minder last van heb, kunnen we andere oefeningen doen. Lunches op een soort halve skippybal bijvoorbeeld: dat is niet alleen goed voor de balans maar ook voor stabiliteit in de knieën en heupen. En perfecte voorbereiding op het wintersportseizoen later dit jaar! Ook doen we oefeningen op de bal: ik vind het heel fijn, want omdat je steeds in balans moet blijven heb je het gevoel dat je hele lichaam meedoet. Dat dat ook echt zo is, bewees de spierpijn de dagen erna haha!
 personal training

Meer dan alleen fit

Naast het feit dat ik me fitter voel en sterker word, vind ik het te gek om te merken dat oefeningen die ik eerst zwaar vond, me nu gemakkelijk afgaan. Ron gaf me een medicine ball van 2kg waarop ik antwoordde dat hij best wat zwaarder kon. Niet om stoer te doen, maar omdat ik merk dat ik dat prima aankan.

Lekker pakkie

Misschien verklaar je me nu voor gek, of misschien snap je het helemaal: sporten gaat beter in een fijne outfit. Het is niet alleen lekker als het comfortabel zit en je er vrij in kunt bewegen, maar als ik in de spiegel kijk, maakt een toffe sportoutfit me ook blij. Van Björn Borg kreeg ik een aantal te gekke setjes, waaronder dit broekje met korte top en hemdje. Wanneer het warm is vind ik het fijn om in een koet broekje te trainen. Wat extra leuk is, is dat je tijdens oefeningen echt kunt zien welke spieren je aan het werk zet. Kijk maar naar de buikspieroefening: je ziet precies welke spieren ik aanspan.
personal training
Ik heb inmiddels een perfecte balans gevonden tussen yoga en krachttraining en ik merk dat ze elkaar alleen maar versterken. Ik heb meer ruimte door yoga, en mijn armen worden door krachttraining sterker, waardoor ik bepaalde yoga oefeningen beter kan uitvoeren.
Wat is jullie favoriete sport? En is er ook een combinatie van sporten die voor jou heel goed werkt?

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: