RECEPT | Fantastisch aubergine taartje

1
aubergine taartje

Dit is nou zo’n gerechtje waar ik verschrikkelijk blij van wordt. Het is supergezond (want: alles vers, vol goede vetten en vitaminen), ziet er geweldig uit en is absoluut foolproof. Serieus, je hoeft echt niet goed te kunnen koken om dit op tafel te toveren. Snijden, grillen en stapelen, that’s all. Je kan het aubergine taartje als bijgerecht eten, maar ook als lunch of (misschien met een laagje minder) als verrassend borrelhapje. Of gewoon tussendoor, want dit smaakt eigenlijk altijd lekker.

20140708_201628

Dit heb je nodig:

Grillpan

Ingrediënten:

1 aubergine | 1 eetrijpe avocado | zelfgemaakte hummus (oke, uit een bakje mag ook) | 8 cherrytomaatjes | verse peterselie | olijfolie | peper & zout

Zo maak je het:

Snijd de aubergine in plakken van net geen 1 cm. Verhit wat olijfolie in de grillpan, bestrooi de plakken aan beide kanten met peper en zout en gril ze tot ze gaar zijn (dan wordt de structuur wat glaziger). Zorg dat je de aubergine niet te lang grilt want dan wordt hij slap.

Was en halveer de cherrytomaten. Als de aubergines klaar zijn verdeel je ze over een bord en gril je de tomaatjes op dezelfde manier. Door het grillen worden de tomaten heerlijk zoet en smaakvol. Ontdoe de avocado van zijn schil en snijd in kleine plakjes. Nu gaan we het taartje bouwen!

20140804_223337

Begin met een plak aubergine, smeer er een laag hummus op, leg daar een plakje avocado op en maak af met een tomaatje. Dan begin je opnieuw met de aubergine, hummus, avocado, tomaat… Tot je alles drie keer gebruikt hebt. Hak de peterselie fijn en strooi deze er op het laatst overheen. Smulze!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: