RECEPT | Gegrilde groene asperge tips met ham

1
groene asperge

De groene asperge is één van mijn lievelingsgroenten. Ze zijn gezond, makkelijk te bereiden en je kan er eindeloos mee variëren. Sinds kort hebben we ein-de-lijk een groenteman in het centrum van Lelystad, waar ik 2 bakjes met heerlijke groene aspergetips haalde.

IMG_20140920_200859

Houd het simpel is mijn motto, en daarom vind ik deze manier van bereiden ook zo lekker. Groene asperges gewikkeld in goede ham, that’s it. Wat smaakmakers erbij en even op de BBQ of grill.

Dit heb je nodig:

Grillpan of BBQ

Ingrediënten:

Bakje groene aspergetips | 6 plakken goede ham (ik koos voor landham van de Plus, maar parmaham is ook lekker) | olijfolie | peper en zout

Zo maak je het:

Waar je groene asperges normaal eerst blancheert, is dat bij aspergetips niet nodig. Was de asperges voorzichtig en dep ze droog. Maak kleine pakketjes door er een plakje ham omheen te wikkelen en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.

20140920_202211

Leg de pakketjes in de grillpan of op de BBQ. In de grillpan zullen ze binnen 10 minuten klaar zijn, maar op de BBQ moet je een kwartiertje geduld hebben. Zorg dat je ze tussendoor een paar keer omdraait. Ze zijn lekker beetgaar wanneer ze klaar zijn, en de ham is krokant geworden van het bakken. Eet smakelijk!

Over de auteur

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: