RECEPT | Gezonde ‘marsepein’ smoothie

7
smoothie

Er is iets tussen mij en dadels. Vroeger vond ik het maar niks, maar sinds ik ze herontdekt heb zijn we best friends. Ik vind ze zó lekker! Zoet, kleverig maar wel stevig, net een snoepje. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er bij ons een halve kilo dadels per week doorheen gaat. Ik eet ze zo los,  maak er fantastische gezonde snoepjes mee en ik heb nu ook de smoothie met dadel ontdekt. Romig,  vol en perfect als ontbijt of tussendoortje. Omdat de smoothie zo heerlijk zoet is (maar wel suikervrij he!) en met amandel gemaakt is heeft het heel veel weg van marsepein. Maar dan vloeibaar. Oh. My. God! Wat een traktatie =D

20140725_153028

Bij Shakies dronk ik laatst een dadel noten smoothie die ik erg lekker vond. Een dag later werd er ineens een pak Alpro Oatmilk met daarbij een toffe Mason Jar bezorgd, en van Yogi&Yousef’s ontving ik een pakketje dadels. Ik heb mijn blender erbij gepakt ben helemaal los gegaan met deze heerlijke producten.

20140725_151941

Alpro Oat Original Drink is rijk aan vezels, arm aan vetten en uiteraard lactosevrij. Haver geeft je een lang verzadigd gevoel en is daarom een perfecte start van de dag.

20140725_152444

De dadels van Yogi&Yousef’s zijn vers, onbewerkt en 100% natuurlijk. Ik vind ze heerlijk sappig, zoet en absoluut niet droog, precies zoals een goede dadel hoort te zijn. Ook leuk: ze hebben handige meeneemverpakkingen waar 3 pitloze dadels in zitten. Ideaal voor mee in je tas =)

Dit heb je nodig:

Blender

Ingrediënten:

250 ml. havermelk | 2 handjes amandelen | 6 grote dadels | 1 el. agavesiroop

Zo maak je het:

Ontdoe de dadels van de pit en doe ze samen met de havermelk en amandelen in de blender. Laat draaien tot je een mooie, gladde massa hebt. Ik heb de blender wat eerder gestopt zodat de amandelen niet helemaal fijn waren, zo wordt de smoothie een beetje crunchy. Doe een klein beetje agavesiroop erbij, laat de blender nog even draaien en proef dan of er naar jouw smaak nog meer siroop bij mag. Enjoy!

20140725_153220

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

7 comments

  1. Astrid Arenz 8 augustus, 2014 at 06:47 Beantwoorden

    Hallo,
    Ik wilde je bedanken voor dit heerlijke recept.
    Ik zit hier met zo’n heerlijke smoothie en hij is inderdaad super.
    Bedankt voor het delen.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Wil je dit bewaren? Klik hier om te printen =)