Thanksgiving kalkoen met maple syrup

0

Heb jij wel eens Thanksgiving gevierd? Ik nog nooit, maar het wordt steeds populairder in ons kleine kikkerlandje.

Wat is Thanksgiving? Thanksgiving is een Nationale feestdag in Amerika waarop mensen met de hele familie een traditioneel Engels oogstfeest vieren. Thanksgiving betekent nu voor veel mensen een lang weekend vol leuke activiteiten, waaronder American football op televisie, optochten, heerlijk eten en het begin van Kerstmis. In de Verenigde Staten vieren ze Thanksgiving op de 4e donderdag van november. De vrijdag na Thanksgiving wordt ook wel ‘Black Friday’ genoemd. De meeste mensen zijn die dag vrij en gaan dan winkelen om kerstinkopen te doen.

IMG_4278

Eten staat bij Thanksgiving centraal en dan met name de kalkoen. Traditionele bijgerecht zijn zoete aardappelen, aardappelpuree, sperziebonen en bessen. Als dessert neemt men vaak pecannotentaart of pompoentaart.

IMG_4276

Vorige week mocht ik bij Midtown Grill in Amsterdam meekijken wat er met Thanksgiving allemaal op tafel staat en heb ik natuurlijk mogen genieten van deze heerlijke kalkoen hierboven. Heb jij voor vanavond nog geen plannen gemaakt en heb je zin om ook zo’n kalkoen te eten, dan kan je deze bestellen bij Midtown Grill of natuurlijk zelf maken!

12274195_996118047096080_3336129061018986553_n Bron foto: Facebook Midtown Grill 

Dit heb je nodig:

Oven op 150C | ovenschaal | kwast | theedoek | vleesthermometer

Ingrediënten:

1 kalkoen (4 á 5 kg) | 300 gr. boter | 300 gr. Maple syrup | zout & peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 150 C. Dep de kalkoen droog met een theedoek. Zorg dat de boter half zacht is en mix deze met zout en peper uit de molen. Smeer de boter zowel aan de buitenkant, als onder de huid van de kalkoen. Vervolgens smeer je de maple syrup over de kalkoen en zet je de kalkoen 70 tot 100 minuten in de oven. Wanneer de kalkoen van binnen 71 C is, is hij klaar en kan er gegeten worden!

Eet smakelijk!

Bron recept: Midtown Grill

Over de auteur

Redactie - Robyn

Uit eten gaan, reizen of een combinatie ervan: dat zijn de dingen die Robyn het liefste doet! Ze houdt zich bezig met de marketing achter Goodfoodlove, bezoekt events en brengt daar smakelijk verslag van uit.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: