Restaurant Di Bruno

2
di bruno

Buonasera! Dat is het eerste wat je hoort wanneer je een stap in dit super leuke Italiaanse restaurant in Amsterdam zet. Je wordt warm onthaald door de eigenaar, die overigens van Sicilië komt en de naam is Bruno draagt, maar dat had je – dankzij de titel – waarschijnlijk al begrepen.

Toen hij nog een kleine jongen was, nam zijn moeder hem mee naar Nederland. Zijn moeder is uiteindelijk terug gegaan naar Italië, maar Bruno werd verliefd om een Nederlandse vrouw waardoor hij in Amsterdam achter bleef. Na jarenlang in de horeca gewerkt te hebben heeft Bruno in 2014 een restaurant overgenomen en omgetoverd tot Di Bruno. Een nieuw restaurant waar je de Italiaanse specialiteiten in een modern jasje kunt proeven.

Bruno Bron foto: Di Bruno 

Het was voor mij niet de eerste keer dat ik bij deze zaak ging eten. Dit keer had ik iets te vieren en ik vond Di Bruno daar het perfecte restaurant voor.

Iedere tafel krijgt de juiste persoonlijke aandacht en met een paar Italiaanse woorden erdoorheen, voelt het in een mum van tijd alsof je in Italië bent. De gerechten op de kaart zijn heerlijk en er is veel keuze. Echter heeft Bruno nog een paar specialiteiten die niet op de kaart staan, maar die je echt moet proeven. Eén van deze gerechten zie je hieronder.

‘Geflambeerde pasta al funghi porcini’

IMG_4257IMG_4265

Brandende alcohol wordt in een grote kaas gegoten, vervolgens komt de pasta met funghi erbij en schraapt hij extra kaas van de zijkanten. Om het gerecht af te maken raspt Bruno verse truffel over de pasta. Buon appetito!

Niet alleen de pasta al funghi porcini is heerlijk, er staat nog veel meer lekkers op de kaart. Deze keer at ik een voor- hoofd- en nagerecht die niet op de kaart stonden. Het voorgerecht dat ik koos was bresaola gevuld met ricotta en rucola en een dressing van honingtruffel. Als dessert nam ik de chocolade fondant. Je weet wel, dat heerlijke chocolade cakeje waarbij de binnenkant nog zacht is en wegsmelt op je tong. Ik kan nu al niet kiezen wat ik de volgende keer ga nemen!

dessert

Foto Tiramisu dessert – Di Bruno

Wie weet ben je benieuwd geworden naar Di Bruno en beleef je net als ik een geweldige avond met vrienden en/of familie.

Buonanotta!

Over de auteur

Redactie - Robyn

Uit eten gaan, reizen of een combinatie ervan: dat zijn de dingen die Robyn het liefste doet! Ze houdt zich bezig met de marketing achter Goodfoodlove, bezoekt events en brengt daar smakelijk verslag van uit.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: