TRAVEL | Rome: de mooiste stad van Europa

12

Al sinds ik op de middelbare school over het Romeinse rijk leerde stond Rome bovenaan mijn to go lijstje. Het leek me het allerleukste om er samen met mijn vriend heen te gaan, omdat het zo’n prachtige en romantische stad is.
P1010950

In juni dit jaar had ik hem zover: we gingen naar Rome! Hij was vooral overtuigd door het feit dat ze er heerlijke salade caprese (zijn favoriet) en altijd goede wijn hebben. Jawel, mijn vriend is net zo’n foodlover als ik (heb ik even mazzel).

Je denkt misschien: wat heeft dit met eten te maken? Nou, heel veel! Rome heeft mijn hart gestolen. Het is de mooiste stad waar ik ooit geweest ben: echt elke vierkante meter is mooi en heeft zijn eigen verhaal. Naast de bekende bezienswaardigheden heeft de stad zo veel mooie ‘verstopte’ plekjes, restaurantjes en barretjes.
IMG_0279

Tig en ik hebben altijd de leukste vakanties als we van te voren niet bedenken wat we gaan doen maar het ons door locals laten vertellen, een beetje zelf op onderzoek uit gaan en vooral de grote toeristische plekken te vermijden. Daarnaast is een vakantie bij ons helemaal geslaagd als we erg goed, lekker en vooral lokaal gegeten hebben, en laat dat nou net hetgeen zijn we in Rome gedaan hebben.
P1010992

De tips die wij kregen en de plekken die we zelf ontdekt hebben deel ik graag met jullie zodat jullie Rome net zo kunnen ervaren als wij.

  • Bezoek naast het prachtige centrum ook zeker de wijk Trastevere. Deze wijk ligt aan de overkant van de Tiber (de rivier) en is door zijn smalle straatjes en terrasjes altijd gezellig.
  • Doe sowieso aan aperitivo: na het werk (maar ook in het weekend) rond 19.00 uur zoeken de Italianen elkaar op voor een drankje en een hapje. Een populair aperitivo is Aperol Spritz (I like!) maar je kunt natuurlijk ook een biertje of wijntje nemen. Voor €10,- heb je een drankje en mag je onbeperkt hapjes pakken. Wij vonden het het allerleukst op Piazza di Monti. Daar bestel je aan de bar, neem je je hapjes en drankje mee naar buiten en zit je heerlijk op een fontein te chillen tussen de Italianen (zie foto’s.)
  • Bij Catina e Cucina kan je heerlijk lunchen in een knus steegje. De salade caprese en de biologische witte wijn zijn to die for.
  • Bij Marco G hebben we een geweldige laatste avond gehad. Super gastvrij en hartelijk ontvangen, zeer goede prijzen voor fantastisch eten en heerlijke wijn. Ik at hier de lekkerste risotto!
  • We aten ook een avond bij Cybo, een wat chiquer restaurant, gelegen in een zijstraat van Piazza Navona. Ik heb echt nog nooit zo’n lekkere spaghetti alla vongole gegeten als hier! Ook leuk: na het eten kan je een heerlijke cocktail drinken aan de bar of op het terras.
  • De eerste avond aten we bij Il Ciak in Trastevere, wat ons aangeraden was door mijn Italiaanse collega. Echt een heel leuk, authentiek Italiaans zaakje! Rood/wit geblokte kleden op tafel en de parmaham vers van de varkenspoot gesneden.
  • Haal een koud drankje bij een supermarkt of kiosk en ga relaxen op de Spaanse trappen. Er valt genoeg te zien en even voel je je een ‘echte’ Romein.
  • Last but not least een wijntip: laat de ober je wijn uitzoeken. Wij kennen aardig wat druivensoorten maar in de Italiaanse zijn we minder thuis. We vroegen elke keer de ober voor een suggestie en hebben echt alleen maar heerlijke wijnen gedronken! Ze kiezen vaak lokale wijnen wat betekent dat je absoluut niet de duurste, en vaak zelfs de voordeligste wijn aangeraden wordt.

Hierbij een kleine foto impressie van onze mooie dagen in Rome:
IMG_0382
IMG_0270
IMG_0251
IMG_0326
P1020060
P1020053
IMG_0406
IMG_0399
IMG_0393
IMG_0364
IMG_0324
IMG_0321
IMG_0210
IMG_0186

Over de auteur

12 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

salie pasta

Simpel, snel en superlekker: Saliepasta

Mijn collega Breght kwam met dit heerlijke, supermakkelijk te maken Italiaanse gerecht. Weinig ingrediënten, niet teveel poespas: zoals het hoort bij een heerlijke italiaanse pasta ...