Lekkere lunch: Rucola met aubergine en zontomaat

0
salade rucola aubergine

Sinds ik meer blog werk ik vaak thuis. Ik lunch liever niet te vaak met brood, maar vaak heb ik de avond ervoor alle andere producten al opgemaakt. Of dan heb ik van alles nog een beetje liggen maar weet ik niet wat ik er mee moet. In het kader van de duurzaamheid gooi ik liever niks weg, wat betekent dat ik dit keer een halve aubergine en een aangebroken zak rucola tegenkwam in mijn koelkast. Ik besloot wat uit te proberen en dat pakte zo goed uit dat ik het recept jullie niet wil onthouden.

Untitled

Dit heb je nodig:

Koekenpan

Ingrediënten:

Halve aubergine | 2 handen rucola | 1 el. zongedroogde tomaat | feta | basilicumolie  | peper & zout

Zo maak je het:

Snijd de aubergine in blokjes. Ik gebruik hier een patatsnijder voor, super handig! Verwarm olijfolie in de koekenpan en bak de blokjes aubergine hierin. Maak op smaak met peper en zout. Halveer de zontomaatjes, verdeel de rucola over een bord en doe de zontomaat hier bij. Aubergine erbij, feta er overheen brokkelen en afmaken met wat basilicumolie. Eet smakelijk!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: