Schipholgans & ander bio lekkers bij restaurant Organic

0
restaurant organic

Mensen die nu nog denken dat organic/biologisch eten suf is hebben echt onder een steen geleefd. Misschien een wat gewaagde uitspraak 😉 maar echt hoor. Ik vind het te gek dat zoveel restaurants tegenwoordig waarde hechten aan waar hun producten vandaan komen en hoe de dieren zijn behandeld. Zo ook restaurant Organic, dat zich als pop-up heeft gevestigd in het Artemis hotel in Amsterdam, en door het succes langer open blijft dan gepland.

Op een regenachtige zomerdag stapte ik met een vriendin het Artemis hotel in Nieuw-Sloten binnen. Wat een onhandige plek denk je misschien, maar denk er eens aan dat je met de auto bent en lekker wilt eten én fatsoenlijk parkeren. Juist, dan zit je daar helemaal goed =)

restaurant organic

Bij Organic weet je wat je eet: de menukaart is een feestje om te lezen, want elk gerecht is uitgebreid omschreven en vertelt je waar de producten vandaan komen. De gans bijvoorbeeld, die komt van Schiphol. De luchtvaart heeft nog wel eens te maken met bird strikes (dat er een vogel in de motor van een vliegtuig vliegt.) Niet fijn voor de vogel, maar ook niet voor de piloot aangezien het voor ernstige problemen kan zorgen. Deze beestjes worden dus ehh… ‘vriendelijk’ verzocht om weg te gaan (afgemaakt). Om ervoor te zorgen dat de dood van deze ganzen niet voor niks is, worden ze door de Keuken van het Ongewenste Dier omgetoverd tot heerlijke rilette, die Organic dan weer serveert. Niks mis mee als je het mij vraagt =) En het is nog eens een smakelijk gerechtje ook.

rilette van schiphol gans

Zo zit er achter elk gerecht een verhaal, en alles wat je hier eet of drinkt is bio. Ja, zelfs de cola! De verrukkelijke steak tartare is gemaakt van de dubbelde koe en de vis is duurzaam gevangen. Niet alleen het eten zelf is een feestje, ook de namen van de gerechtjes zijn een vermelding waard. Want zeg nou zelf, een mooi stuk vlees klinkt toch nóg aantrekkelijker wanneer het ‘I want to steak free’ heet?!

Nadat onze lekkere (uiteraard biologische) wijn op was sloten we de avond af met een dessert dat me nog lang zal bij blijven: Sim Sam Sustainable Strawberry. In beter begrijpbare taal: een idioot lekker (maar écht!) dessert met 5 bereidingen van aardbei en een geweldig sausje van basilicum. Fruitig, niet te zoet en een mooie kruidige touch door de basilicum. Helemaal heerlijk.

restaurant organic

Goed nieuws voor als je deze toffe bio pop-up graag een keer zelf weer ervaren: de geplande einddatum in oktober wordt vooruit geschoven, en je kunt nu elke dag van de week genieten van een lekkere lunch of diner. Bezoek hier de website van restaurant Organic.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: