Smaak van de week #10 | Man bijt hond en nog meer dieren

0
foodblog

Alweer de 10e editie van smaak van de week! Een week die dit keer op een hele bijzondere manier begon. Een week met veel gezelligheid, en ook nog eens een week met wat meer thuis eten, en ook nog eens gezond. Heerlijk! Ohja, de titel van dit stuk is expres zo 😉

Maandagochtend werd ik gebeld; of ik naar Amsterdam kon komen voor de opnames van Man Bijt Hond. Dit was de dag dat de Michelin sterren uitgereikt werden en de vraag was of ik samen met een andere blogster gerechtjes van leerling koks met sterren wilde beoordelen. Het zou diezelfde avond nog op tv komen. Ik had eigenlijk een thuiswerk dag ingepland maar dit vond ik te leuk om aan me voorbij te laten gaan!

Untitled
Hier zie je de filmploeg druk in de keuken


Philippine en ik zijn er klaar voor! Klik op onze foto om het filmpje te bekijken.

Untitled
Dit gerecht was volgens ons de absolute winnaar: ananas tarte tatin met kokosijs. Het recept heb ik weten te bemachtigen!


’s Avonds hadden we zin in een lekker gezond maaltje, dus ik maakte deze quinoa-pompoen salade


Dinsdag ontving ik deze lekkere smoothies. AH to go verkoopt nu ‘oatmeal smoothies’, gemaakt van fruit, magere yoghurt, superfoods en glutenvrije havermout. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken aarbei, zwarte bes en chiazaad, mango, maracuja en zonnebloempit en blauwe bes, pure cacao en lijnzaad. Ze kosten €2,50 per stuk wat ik een keurige prijs vind. Lekker dat je nu ook een gezonde smoothie die goed vult kunt halen! Ik vind ze allemaal lekker, maar die met mango is mijn absolute favoriet.


Mmmm vistaco’s! Dit was echt een topper


Heb je ooit zo’n mooie keukenmachine gezien? Hij kan werkelijk alles. Marley was er ook van onder de indruk 😉 Ik ga een leuke samenwerking aan met Bosch en Jamie Magazine, binnenkort meer hierover


Donderdag ben ik voor het eerst sinds weken even op school geweest. Ik had een bespreking over afstuderen, het komt heeeeel langzaam dichterbij. Tot de avond moest ik wat tijd overbruggen dus ik ging aan het werk bij Bakhuys, een leuke (grote!) koffiezaak op de Sarphatistraat.


’s Avonds at ik met mijn vriendinnetje Nicky een hapje bij Cafe Noir, voordat we naar een persevent gingen. Het eten was hier echt verrassend lekker! We aten toast met champignons, pastrami en zontomaat (geserveerd op heerlijk vers brood) en een homemade pomodori soepje. Echt lekker!Donderdagavond was het feest aan de NDSM werf want het Brooklyn hotel werd officieel geopend. We kregen een rondleiding door de knusse kamers en dronken heerlijke Jameson-Ginger Ale cocktails. Het is een boutique hotel, wat betekent dat het een luxe, eigenzinnig hotel is dat niet tot een keten behoort.


Vrijdagochtend deed ik gezellig een bakje koffie bij een vriendin in Lelystad. We aten deze gezonde pepernoten erbij. Jaaaa dat recept komt deze week online =DVrijdag = borreldag en deze keer deden we met iClicks de vrijmibo bij Brasserie de Houtrib. Aansluitend aten we (een heeeeeel erg lekker) hapje en zetten we het feest nog even voort in een kroeg.

Untitled

Zaterdag kwamen er onverwacht vrienden eten. Dat is altijd zo gezellig: even samen bedenken wat we willen eten, de mannen nemen vast een biertje en de vrouwen gaan boodschappen doen en lekker samen de keuken in. We maakten onder andere heerlijke bruchetta’s en deze rucola-biefstuk salade.


Chocolade na het eten is altijd goed, vooral als het deze MEGA lekkere chocolade van Claudio Corallo. Die met muscat druiven is mijn lievelings =)
Zondag was zo leuk! Samen met mijn vriend, schoonzusje en nichtje ging ik naar Burger’s Zoo. Wat een prachtig park zeg! Ik vind het te gek dat er werkelijk geen één dier in een hok zit. De leefomgevingen zijn heel goed nagebootst en de dieren hebben super veel ruimte. Ik vind de stokstaartjes altijd het leukste in de dierentuin. Wat is jullie favoriete dier in de dierentuin?

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: