Smaak van de week #14 | Het voorjaar is begonnen!

0
foodblog

Wat heerlijk jongens, het voorjaar is eindelijk begonnen! Worden jullie er ook zo vrolijk van? Het was weer een druk weekje maar desondanks ben ik veel buiten geweest, heerlijk.

Untitled
Het vieren van Pasen hebben we een beetje geskipt dit jaar, maar we zijn tweede Paasdag wel gezellig bij familie geweest. Even langs pap & mam om cadeautjes te brengen die we uit Italië meegenomen hadden. Voor pap namen we een ‘Süd Tiroler Teller’ mee, een houten plankje met heerlijke kaas & worst.


De asperges liggen weer volop in de winkel, lekker!

Untitled
Dinsdag had ik met Bloggers Network opnames voor de film van het nieuwe initiatief The Influencers Movement. Ik moest ook figureren als blogger wat onder andere betekende dat ik door het Vondelpark moest fietsen. Geen straf met dit weer =D

Untitled
Een lekker drankje bij Vondelpark 3 om te vieren dat de opnames goed verlopen zijn.


Ik had zo’n zin in deze gerookte zalm/zoete aardappel/avocado salade. Hij smaakte weer heerlijk!

Untitled
Deze nieuwe roman van Ruth Reichl viel van de week in de bus. Verrukkelijk! gaat over Billie in New York bij Delicious! magazine werkt. Het magazine wordt onverwacht opgeheven en Billie handelt de laatste zaken op kantoor af, wanneer ze daar brieven uit de Tweede Wereld oorlog vindt. Ze voelt zich verbonden met de schrijfster en vraagt zich af of ze nog in leven zal zijn. Omdat ik met mijn hoofd momenteel vooral bij mijn afstuderen zit heb ik nog geen tijd gehad om aan dit boek te beginnen, maar ik kan niet wachten want het lijkt me een te gek boek.

Untitled
Woensdag was het eindelijk weer tijd om gezellig met vrienden te eten. Samen met amigo Erik maakte ik couscous, salade Griekse stijl en heerlijke eend. Onder het genot van de door ons meegebrachte Italiaanse wijn natuurlijk =D

Untitled
Hoe tof is dit pakket!? Veel mensen drinken Licor 43 ‘los’, maar wist je dat je er ook heerlijke mixjes mee kunt maken? Mijn favoriet is de zelfbedachte BoKel: Licor 43 met verse limoen en een flinke scheut Spa rood. Met wat hapjes erbij (en een muziekje uit de Bluetooth box die in het pakket zat) perfect voor bij de borrel in het park.

Untitled
Lunchtime! Ik sprak spontaan met Michelle van Story154 af voor een lekker broodje op het terras bij Baton.

Untitled
Cheers! Vriendin Liselotte (jullie kennen haar ongetwijfeld van Culy.nl) zat in spanning af te wachten op een mail van school of ze afgestudeerd zou zijn. Samen met Anne-Ruth van Kookmeisje.nl dronken we een wijntje tegen de spanning 😉 Goed nieuws: ze is geslaagd!

Untitled
9200000035376252
Na twee leuke afspraken in de ochtend en twee spontane terras dates was het tijd voor een nieuwe wending van de dag: Ianna van Beginspiration liep toevallig langs en vroeg of ik mee ging naar de boekpresentatie van Marleen van Es. Ze presenteerde haar prachtige boek ‘Eten uit de Volkstuin.’ Uiteraard hoorden daar ook hapjes uit de volkstuin bij en zo knabbelde ik aan deze heerlijke radijsjes in een bedje van yoghurt en roggebrood.

Untitled
’s Avonds was het tijd voor de charity avond van Marie Stalla Maris. Het mooie merk verkoopt naast water ook fijne cosmetica producten en voor elk verkocht product gaat er een percentage naar clean drinkwater projects wereldwijd. Om op een ludieke en gezellige manier geld in te zamelen organiseerde vriendin Mieke (jullie kennen haar vast nog van het #lekkerbio artikel) een benefietavond met bingo, water karaoke, gin & tonics en veel gekkigheid.

Untitled
Ons nichtje Yill werd donderdag 3 en we kochten een schattig, bewegend speelgoedkatje voor haar. Ziggy bleek helemaal verliefd op haar te zijn, hahaha!

Untitled
Mijn wenkbrauwgoeroe Sjoerd opende vrijdag zijn eigen salon in Amsterdam, en liet de fantastische catering verzorgen door restaurant Fyra. 

11059344_1592320227682242_1615452964199575888_n
Bij Private Beautician kan je terecht voor heerlijke behandelingen, permanente make-up en, wat mij betreft, de allerbeste wenkbrauw treatment OOIT.

Untitled
Ik had met vriendinnen uit Utrecht afgesproken om uit eten te gaan bij een restaurant in de Drie Haringen Straat. Kijk dan hoe gezellig! En de straat zit vol met de leukste zaakjes, ik ga er zeker nog meer uitproberen.

Untitled
Tapas bij Vintage. Echt ontzettend lekker en goed eten voor een fijne prijs!

Untitled
Na het eten was het tijd voor een drankje en een dansje in onze favoriete kroeg ‘de Binnenstad’. Lekker meeblèren met Hollandse hits, af en toe heerlijk =D

Untitled
Untitled
Yill vierde zaterdag haar verjaardag bij restaurant 3 Zussen in Meteren. We kregen een heerlijk buffet met onder andere vlees & vis voorgerechten en nasi met heerlijke kipsaté.

Schermafbeelding 2015-04-12 om 13.28.46
Vorig jaar leerde ik Jan-Willem van B4men.nl kennen. Hij heeft een hele toffe mannen blog, en hij vroeg me een column te schrijven die over mijn kijk op mannen gaat. Ik dacht dat het lastig was om iets te schrijven dat niet over eten, drinken of reizen gaat, maar het bleek me beter af te gaan dan ik dacht.

Untitled
Untitled
Zondag moest ik aan de slag voor mijn scriptie. Niet leuk =( Daarom was ik ook blij om later op de middag samen met Eva naar buiten te gaan om wat foto’s te maken. Het was hartstikke koud door de wind dus we waren blij toen we binnen zaten. Meteen een mooie gelegenheid om wat te drinken bij de nieuw geopende Griek ‘By Lemonakis‘ in de Bataviahaven. Wat een prachtige zaak is het geworden! Als ik er binnenkort gegeten heb zal ik zeker verslag doen.

Untitled
Het is schandalig maar ik had echt al weken niet gekookt (mede door de vakantie). Wat vond ik het heerlijk om weer aan de slag te gaan! Ik maakte zelf falafel met een tzatziki en een frisse salade met tomaat en koriander. Heerlijk gerechtje dat ik snel met jullie zal delen.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: