Smaak van de week #38 | Wereldse smaken en terrasweer

0
foodblog
Oh oh wat was dat weer een smakelijk week! Van Indiaas tot Turks, er kwamen gerechten uit ongeveer alle windstreken langs.

Maandag ging ik naar Haarlem omdat Suus van Wink Beautybar mijn benen ging waxen. Het was prachtig weer dus we besloten daarna lekker de stad in te gaan. – poncho is van Boohoo

We lunchten bij Fortyun op de grote Markt, waar we deze heerlijke burger en een salade deelden. Het personeel is hier heel vriendelijk, het eten en de wijn lekker en je zit heerlijk in de zon. Fijne plek!

’s Avonds ging ik met papa eten bij Indiaas restaurant Mayur. Op de foto ben ik brood in allemaal lekkere curry’s aan het dippen. De review komt eraan!  

Dinsdag maakte ik op werk deze super lekkere wrap, die qua smaak we wat weg heeft van een taartje 😉 – rokje is van Zara

’s Avonds ging ik lekker bij mama eten. Ze maakte basilicumpasta met 5-kazensaus en rivierkreeftjes, en daarbij lekker wat veldsla, mozzarella, tomaat en pijnboompit. Altijd lekker als mams kookt!  

Volle maan! Vind ik altijd mooi om te zien hoe alles dan zilver kleurt. Al fietsend is het maken van een scherpe foto niet echt gelukt, maar toch vind ik hem wel cool.

Woensdag bestelden we Thais bij Aroy Dee, die we laatst helemaal ontdekt hebben. Dit gerecht met gemixte vis in pittige kokossaus was super lekker!

Donderdag ging ik naar Leiden waar ik bij I Am (op het station) deze coole earcuff scoorde. Ik hou wel van aparte oorbellen, wat vinden jullie ervan?

Allemaal Sjakies in de chocoladefabriek! Ridiculously good had ons uitgenodigd voor een ware raw chocolate workshop en dat was net zo leuk (en lekker!) als het klinkt. Binnenkort meer over dit toffe merk. Tip: volg me op Instagram want daar kan je iets heel lekkers winnen 😉  

Dit vind ik nou leuk! Een vriendin van me beweert dat ze niet kan koken, maar ze heeft vorige week bijna elke dag iets van mijn blog gemaakt. Zie hier de plaatpizza met pompoen, geitenkaas en tijm. Zo super tof als mensen foto’s sturen van de recepten van mijn blog!
cevicheEcuador op mijn bord! Ik maakte ceviche van scholfilet en serveerde er, zoals ze dat in Ecuador doen, popcorn bij. Dit was zo lekker! Het receptje komt eraan =)

Vrijdagmiddag was ik thuis aan het werk toen er ineens een leuke dame op de stoep stond met een pakketje van Bieze. Er zaten sunsalades in (couscous, quinoa etc.) die je lekker zo kunt eten of kan gebruiken om je salade mee op te leuken. I like!  

Vrijdagavond was het tijd voor wat gezelligheid en gingen we bij Sorrento eten. Ik koos voor een salade en voor deze ravioli met kreeft, die erg smakelijk was. Onze favoriete Italiaanse wijn Lugana erbij en het feest was compleet 😉

Na het eten nog even een G&T drinken bij Applaus en wie zie ik op de wc hangen….ja hoor, mezelf! Dit was met vrienden tijdens het jaarlijkse BKL gala. Ik droeg mijn roze galajurk die ik eerder droeg toen ik het gala van mijn middelbare school had (18 was ik toen!). Moet zeggen dat ik blij verrast was dat ik de jurk nog paste 😉  

Dit is van die foodpost waar je alleen maar heel blij van kunt worden. Southern Comfort heeft een cool nieuw design en voor de gelegenheid deden ze er een tof oldschool flesje 7up bij. Lekkere combi trouwens! Hij is ook pre-mixed te krijgen in een blikje.

Hier had ik ineens zo’n zin in: een lekker, ouderwets Amsterdams broodje halfom. Voor degenen die het misschien niet kennen: het is lever met pekelvlees. En roomboter en peper & zout uiteraard, heerlijk!  

Ik vind het altijd zo’n cadeautje als het in het najaar nog lekker weer is. Zaterdagmiddag was het heerlijk buiten en dus dronken we een wijntje bij Las Tapas. Helaas waren de rest van de terrassen in Lelystad leeg =( Maar hier was het zoals gewoonlijk gezellig!

Hmmm nu ik dit allemaal zo intyp merk ik wel dat we de laatste tijd vrij vaak eten bestellen. Bij deze een voornemen: toch echt meer koken. Nu is dit wel een vermelding waard: de mannen hadden zin in kapsalon (ik nam Adana kebab en linzensoep) en dit haalden we bij Ocakbasi 27 in Lelystad.  Nu ben ik niet echt een kapsalon lover, maar het eten was hier echt zo lekker! Super vers, goed op smaak en mals vlees. En knapperige sla en verse kruiden. Aanrader als je zin hebt om te snacken, maar ook als je een echt lekkere Turkse soep wilt (en dat is zeker niet ongezond).

Dit was dus mijn ontbijt zondag: pastechi oftwel pasteitjes. Zaterdag gingen we na een feestje nog even de kroeg in en de lieve eigenaresse Roos gaf ons deze homemade pastechi mee. Zo lekker! Mocht je het een keer zelf willen maken, hier vind je het recept.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

Dijon

Wijn tour de France: Dijon

Zeer bekend om zijn mosterd, maar zoveel meer dan dat: Dijon. De Franse stad (en geboorteplaats van Gustave Eiffel) is de hoofdstad van Bourgogne, en ...