Smaak van de week #40 | Zenuwen & feeststemming

0
foodblog

De eerste helft van mijn vorige week was ik vooral heel erg nerveus, en vanaf donderdagmiddag rond 13.00 uur sloeg dat om naar een MEGA feeststemming. Waarom? Lees maar snel verder 😉 

Maandag moest ik in Amsterdam zijn dus ik ging lekker met papa lunchen bij Morgan & Mees. Toen het net open was zat het hier altijd ramvol, maar omdat de zaak nu wat minder in de spotlights staat konden we zo terecht. Niet gek trouwens dat dit als hotspot wordt gezien, het is een prachtige zaak met heel erg lekker eten. We konden de auto ook nog eens makkelijk kwijt om de hoek, dus we zijn hier vast vaker te vinden vanaf nu.

iitalla

Even langs de winkel van Iitalla op de Leidsestraat om wat mooi kerstservies uit te zoeken. Er komt namelijk een leuke samenwerking aan!

Een lekker vers sapje en wat werk verzetten bij Anne&Max op de Gerard Doustraat. Ik vind dit altijd zo’n leuk zaakje. Het personeel is vriendelijk, het eten en drinken altijd lekker en vers en ik vind het een fijne plek om te werken.

Een paar deuren verder – op de Gerard Doustraat – opende Yay, dat zichzelf omschrijft als ‘healthstore, café & more’. Meteen toen ik binnen kwam merkte ik dat er een bepaalde relaxte sfeer hing. Alles was mooi in 1 stijl in lichte, aardse kleuren. Ik zag dromenvangers, boeken, petten met een houten klep, de fantastisch mooie yogakleding (van Moonchild, zoek maar eens op) en nog veel meer moois. Hier worden alleen pure, eerlijke en duurzame producten verkocht. Rechtsboven op de foto zie je een deur: dat is mijn favoriete stuk van de winkel. Wanneer je de deur doorloopt kom je namelijk in een soort van andere wereld: het café gedeelte. Hier worden super lekkere raw & vegan gerechten geserveerd, en je kan een kopje koffie drinken aan een tafeltje of lekker relaxen op de lage bankjes. Extra leuk: deze kant grenst aan de Albert Cuypstraat.

Terug in Lelystad ging ik samen met Erik en Tig eten bij onze favoriete Griek By Lemonakis.  Hoe lekker ziet deze octopus eruit?! Hij smaakte nóg lekkerder dan hij er uit ziet.

Dinsdag op kantoor, ff m’n tanden in de heerlijke nieuwe reep van Bros zetten. Het is dus net zo luchtig als een Bros candybar, maar dan het formaat van een chocoladereep. En met speculaassmaak, love it!

Woensdag schoven we aan bij Nicky en aten we heerlijke courgetti met peterseliepesto, zoete aardappeltjes uit de oven en lekker vlees van de HEMA. Ik had geen idee dat ze daar zulk goed vlees hadden, fijne ontdekking!   

Ik vind dit kleed van Kiboots zo tof! En ik had een goede reden om mijn nieuwe overknee boots van Anna Field meteen op de foto te zetten 😉

Donderdag, dé dag waar ik al weken zenuwachtig voor was. Zo zenuwachtig dat mijn hartslag in rust die ochtend op 138 (!) uit kwam. Jullie hebben vast al eerder gelezen over dat ik met mijn scriptie bezig was en hem eerder niet gehaald had. Dit keer heb ik me redelijk stil gehouden over het feit dat ik weer aan het zwoegen was. Donderdag 12 november was dus de dag dat ik de uitslag kreeg. We krijgen een mail dus je snapt dat ik bij elke *ping* een hartverzakking kreeg. Ik had zo mijn best gedaan maar ik was zo bang dat ik weer zou horen dat ik een onvoldoende gehaald had. Hier had ik net de uitslag binnen, je kan vast raden wat dat was….

IK BEN AFGESTUDEERD!! Wauw wat heb ik lang moeten wachten om dat ein-de-lijk te kunnen zeggen. Wat een heerlijk gevoel zeg! Deze foto maakte Eva (DE-photography) voor me – een paar maanden geleden. Nu vond ik het een goed moment om hem te laten zien 😉

Uiteraard ging de vlag uit.

En taart hoort erbij! Ik heb trouwens de studie Media & Entertainment Management gedaan en mag mezelf nu officieel Bachelor of Business Administration (BBA) noemen. Geen idee waar die naam vandaan komt want het heeft totaal niet met administratie oid te maken, maar het is toch geinig zo’n titel 😉

Om even heel goed te vieren dat ik mijn diploma op zak heb nam Tig me mee uit eten naar de Basiliek* in Harderwijk. We hebben zó lekker gegeten! Ik ben altijd onder de indruk van de gigantische uil op de muur, mooi is ‘ie he?

Vrijdag smulde ik samen met Robyn van een lekkere lunch bij Toon op de Utrechtsestraat. Ik koos voor deze salade met rode biet, geroosterde walnoot, pesto en mijn all time favourite burrata. Lekker!  

Gezellig langs Iconic Studio’s die hun persdag hadden. Ze vertegenwoordigen sinds kort ook het gave merk Maison Scotch. Ziet er tof uit he!

Misschien vroeg je je al af wie Robyn is. Dit is Robyn! Ik heb haar leren kennen op mijn studie en zij was al wat eerder klaar dan ik. Robyn vind de wereld van marketing & PR heel tof en om daar meer over de leren komt ze mijn helpen met Goodfoodlove. Yes! Ik ben hier zo blij mee, er liggen namelijk stapels met plannen die ik nooit allemaal alleen kan uitvoeren. Jullie zullen zo nu en dan een artikel van haar hand lezen, en daarnaast zal Robyn me achter de schermen gaan helpen met het uitvoeren van alle ideeën.   

Girls night! Vrijdagavond kwamen we eindelijk weer eens met onze vriendinnen bij elkaar in Simone’s nieuwe huis. We zetten de tafel vol met borrelhapjes en wijn en maakten een grote pan linzen-zoete aardappelsoep van Jamie Oliver. Smullen!

Kijk nou wat lief! De meiden hadden als verrassing dit lekkere taartje voor me geregeld waar een vlaggetje met ‘geslaagd yeahhhh!’ in stond ♥  

Jawel, hij is weer in het land! Zaterdag gingen we met ons nichtje van 3,5 naar de intocht van de Sint in Lelystad. Zo leuk om al die kleintjes zo enthousiast te zien =)

Borreltijd! Op zaterdag haal ik altijd graag wat lekkere dingen bij Ilias Delicatessen op de markt.

Er mocht ook wel weer eens gekookt worden 😉 Samen met Nick maakte ik deze pastasalade met gegrilde tonijn, wederom van Jamie Oliver. Super lekker!

Jaaaaaa champagne! Uiteraard van Piper Heidsieck, waar ik in mei van dit jaar geweest ben. Deze fles lag al een hele tijd te wachten en ik vond mijn afstuderen een zeer goede reden om hem open te ploppen.

We gingen naar een feest in Club Cell in Almere, dus Nick en ik gingen lekker samen haar & make-up doen en omkleden. Doet me altijd denken aan toen we 16 waren en op stap gingen, maar het blijft leuk!

We sloten de week samen met Mies & Mitch af bij restaurant Will’s in Nieuwegein. Het eten is zo lekker hier! Ik koos vooraf voor huisgemaakte lamspastrami (aanrader) en Mies ging voor het hoofdgerecht voor de pasta die aan tafel klaargemaakt werd in een grote Parmezaanse kaas. Het warme gerecht wordt hierin geflambeerd waardoor de kaas gaat smelten en zich met de pasta vermengd. En dat is inderdaad net zo lekker als het klinkt 😉

Toen we thuis kwamen lag dit lieve kaartje van Typhoon op me te wachten. Ik denk dat ik nog een tijdje in de feeststemming blijf!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: