Smaak van de week #6 | Geraspte appel en slappe thee

0
foodblog
Je raadt het misschien al door de titel, geraspte appel en slappe thee neem je niet geheel vrijwillig tot je. Het was dan ook een behoorlijk nare week voor een echte foodlover zoals ik, want ik was geveld door buikgriep. Bah wat is dat naar zeg, niks binnen kunnen houden en je zo slap als een vaatdoek voelen. En dat het dan ook nog eens de hele week duurt… Vlak voor het weekend was ik gelukkig weer een beetje opgeknapt en heb ik samen met Tig kunnen genieten van een heerlijk valentijnsdiner.

Untitled
Maandag maakte ik deze wraps, die er misschien niet heel aantrekkelijk uit zien, maar des te lekker smaken! Zo lekker zelfs dat ik het een receptje op Goodfoodlove waard vind =)


De afstudeerkringen zijn begonnen dus ik moest maandag naar school. Omdat ik me al niet lekker voelde kon ik dit sapje van Shakies goed gebruiken.


’s Avonds maakte ik deze pompoensoep. Was erg goed gelukt! Als jullie het leuk vinden zal ik het receptje plaatsen.


Dinsdag en woensdag hing ik op de bank en was dit ongeveer alles wat ik kon eten.

Untitled
Ik vond dat er altijd wel een excuus is om niet te gaan sporten/bewegen, en aangezien de workout van de challenge maar 7 minuten duurt besloot ik deze rustig te doen. Op de foto doe ik een soort van squat 😉 Echt bijzonder trouwens hoeveel reacties ik op de #7minworkout challenge heb gekregen! Er zijn heel veel mensen die mee doen, te gek! Ik moet zeggen dat ik toch een paar dagen geskipt heb, jumping-jacks doen terwijl je ziek bent voelt niet heel lekker zeg maar…. Deze week heb ik écht geen excuus 😉

Untitled
Om het degenen die de app niet hebben gemakkelijk te maken heb ik het schema van alle oefeningen voor jullie. Elke oefening doe je 30 seconden en dan houd je 10 seconden rust tot de volgende. Je zal merken dat je steeds meer herhalingen kunt doen in die halve minuut.

Untitled
Een snack die ook goed smaakt als je ziek bent. Ik was zoooo blij dat ik deze heerlijke popcorn van Propercorn nog had liggen =D

Schermafbeelding 2015-02-16 om 10.32.20
Ik werd gewezen op een nieuw programma van AT5: Amsterdam Proeft. In Amsterdam Proeft koken bekende en minder bekende Amsterdammers hun favoriete gerecht samen met chef-kok Ton Verhaar in de Foodmarkt in Amsterdam-Noord. Ton vertelt zijn gasten hoe ze hun gerecht op een verrassende manier kunnen bereiden.Naast koken vertellen deze Amsterdammers over hun bijzondere herinneringen aan hun favoriete gerecht. Deze aflevering met 3 jonge meiden die Turkse pizza’s verkopen voor het goede doel vond ik erg leuk.

Untitled
Dit jaar mocht je van Post NL een lippenstift kus op de envelop maken in plaats van een postzegel te plakken. We hadden met vriendinnetjes bedacht dat we elkaar maar een kaart moesten sturen, dus de meneer van de AKO keek me nogal gek aan toen ik 6 Valentijnskaarten kwam afrekenen haha!


Donderdag maakte Tig deze heerlijke courghetti van Betty: spaghetti van courgette met een smakelijk tonijnsausje, naar recept van Betty’s Kitchen. Mega lekker!


Vrijdag waren we bij de premiere van de nieuwe korte film van Klei, een tof productiebedrijf van 3 jonge mannen uit Lelystad, onder wie een vriend van ons.

Untitled
Na de film dronken we deze overheerlijke strawberry mojito in Applaus, het restaurant dat bij het Agora theater hoort.

Untitled

Jaaaaa Valentijnskaartjes! Ik vind het toch wel heel leuk hoor, Valentijnsdag =) Want wees nou eerlijk, hoe vaak sturen we iemand nog een kaartje? En hoe leuk is het om te krijgen?!

Untitled
Zaterdagavond aten we samen bij restaurant Marathonweg. Wat een ontzettend leuke zaak is dit! Fijne sfeer, gezellige bediening, goede kaart (niet te veel keuze, maar toch lastig kiezen met al die mooie gerechten) en het eten was gewoon echt heel erg goed. Je proeft dat ze goede producten gebruiken en aandacht besteden aan de bereiding. Hier gaan we zeker nog terug komen.

Untitled
Zondag ging ik even met mijn schoonzusje en nichtje naar Bataviastad, dat is bij ons om de hoek. We liepen de Fossil winkel in en toen kreeg ik zomaar dit (rechter) armbandje van mijn schoonzusje! Zo lief =) Ik had zelf het smalle armbandje gekocht, wat toevallig een hele goede match was.


Dit is vrij uniek voor ons, maar ’s avonds lieten we eten thuis bezorgen. Een echte zondag: kip, patat en appelmoes en lekker series kijken. Wij zitten nu helemaal in Dexter, volgen jullie ook series?

Voor deze week staan er een lunch en een diner voor Goodfoodlove op de planning, dus dat belooft veel goeds voor de volgende Smaak van de Week =D

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

voedingslessen

8 Belangrijke lessen over voeding

Gastblog door Sven Maarschalk van FeelBetterFitness – Voeding is één van de lastigste onderwerpen binnen gezond afvallen en de eeuwige zoektocht naar een goed lijf. ...