Smaak van de Week #10 | Ziek & Zonnetje

0

Dit is waarschijnlijk de meest rustige (en saaie?) Smaak van de Week ooit. Vanaf zondag was ik ziek, de griep had helaas ook mij te pakken. Geen afspraken of etentjes dus, maar horizontaal op de bank. Maar wél met goed eten, want dat was het enige wat ik kon doen om snel beter te worden.

IMG_8352

 Dit was mijn hulp kit de hele week: tissues, neusspray, verse muntthee, paracetamol en een soort mentholcreme die ik onder mijn voeten smeer voor het slapen (dat helpt tegen hoesten).
 IMG_8358
Ziggy en Marley waren zó lief, het lijkt wel of ze doorhebben dat je ziek bent en dat ze dan extra lief gaan doen.
IMG_8427
Deze week ben ik begonnen met de real meal challenge, waar ik vorige week al kort over vertelde. Ik eet volgens het paleo principe en dat betekent veel (goede) vetten en eiwitten en weinig koolhydraten. Dit boek ligt pas op 24 maart in de winkels, maar ik mocht hem al ontvangen om de challenge te doen. Als je het leuk vind om te volgen hoe het gaat, volg me dan op Facebook en Instagram, daar breng ik dagelijks verslag uit.
IMG_8373
Mijn eerste paleo ontbijtje was deze mug cake, gemaakt met banaan, ei en amandelmeel. Echt heel lekker! En het vult goed. Receptje deel ik snel met jullie.
IMG_8379
Voor de lunch pakte ik mijn spirellisnijder erbij en maakte spaghetti van komkommer, met daarbij tomaat, pijnboompitjes en rosbiefrolletjes gevuld met humus (dat is niet paleo kwam ik later achter, maar wel heel lekker 😉 )
IMG_8381
Ik heb een nieuwe koffer! Er zit wel een verhaal aan vast: ik had een mooie roze koffer van Enrico Benetti, zo’n 4 jaar. Ik denk dat hij misschien net 10 keer gebruikt is, en de schaal van de koffer was rondom de handvaten gescheurd. De garantie is natuurlijk al lang verlopen, maar ik had ze toch even gemaild om aan te geven dat mijn koffer stuk was. Ik moest hem opsturen en wat denk je: ik kreeg gewoon een nieuwe! Echt super netjes van ze =D En ik ben heel blij want ik kan al mijn spullen weer vervoeren in een mooie roze koffer.
IMG_8398
Elke ochtend wakker worden met deze schat in bed maakt ziek zijn een klein beetje minder erg.
IMG_8391
Tig doet thuis ook mee aan de paleo challenge, dus als diner maakte ik veldsla met gegrilde aubergine, dadels in spek, verse vijgen en wat tomaatjes. Super lekker!
IMG_8414
Het volgende heerlijke paleo ontbijt: kaneelbroodjes met rozijnen (gemaakt van amandel- en kokosmeel). Dit is dus echt perfect vol te houden!
IMG_8417
Heb je mijn Parijs vlog al bekeken? Ik vind vloggen heel leuk maar ik doe het eigenlijk nog te weinig. Het gratis eebook bomvol met tips over Parijs download je hier: klik hier voor het gratis e-book.
IMG_8425
Nog zo’n fantastisch paleo maaltje: wagyu burgers met groenten en een portobello bovenop. Ook bij de mannen een groot succes. Recept komt eraan.
IMG_8428
Kijk wat ik van Heinz kreeg! Ketchup met mijn naam erop, hoe cool. Jammer alleen dat de helft er al afgesleten was 😉
IMG_8430
Ook woensdag hebben we weer zitten smullen, ik maakte deze courgetti meatballs naar recept van OhMyFoodness.
IMG_8448
Bananabread doet het dus perfect als paleo ontbijt. Wat vers fruit erbij en een kop thee en je begint de dag heerlijk. Ohja, ik lees trouwens ook graag mannenbladen. Doen meer dames dit?
IMG_8443
Sperziebonen uit de wok met citroenboter en amandelschaafsel. Super lekker, heel makkelijk en zo klaar!
IMG_8446
Donderdagavond was Tig er niet en keek ik een heerlijke chickflick (Revenge of the bridesmades) uiteraard met kat op schoot. Kijk nou hoe hij ligt! Je zag hem echt in slaap vallen, en ineens viel zijn koppie naar beneden en was hij een halfuur helemaal ‘uit’. Haha snoezig toch.
IMG_8454
Vrijdag begon ik me eindelijk iets beter te voelen. Vriendin Diana kwam langs om aan ons project te werken en ik maakte deze snelle avocado/ei lunch. Hij blijft lekker!
IMG_8458
Je moet het nuttige met het aangename combineren zeggen ze altijd toch? Nou, dat deden we! Van Kaas uit Kollum ontving ik een lekker kaasplankje en we dronken er een glaasje cava van Freixenet bij, die deze mooie fles als special edition op de markt bracht. Smaakte echt goed! En een heerlijke combi met de kaas ook.
IMG_8457
Hoe leuk is dit?! Voor een samenwerking met Albelli maakte ik dit fotoboekje met foto’s van onze wintersport. Dit is mijn favoriete bladzijde =D
IMG_8473
Wat een heerlijk begin van de zaterdag! Ik maakte een eiwrap gevuld met hutekase en fruit. Het receptje deel ik snel!

Zaterdag voelde ik me ein-de-lijk weer echt goed, dus we gingen uit eten. Bij restaurant Bataviahaven speelde Parisien, een trio met gitaren die super toffe muziek maken. Vooraf deelden we wat oesters, daarna at ik een kreeftenbisque en als hoofdgerecht koos ik voor diamanthaas met stroganoffsaus die aan onze tafel bereid werd. Het was allemaal heel lekker en we hebben een super gezellige avond gehad.

IMG_8484

Jaaaaaa zon!! Omdat ik natuurlijk de hele week binnen gezeten had, was ik superblij dat we zondag lekker op het terras konden zitten. We gingen naar Harderwijk en zaten de hele middag bij de Boterlap. 
IMG_8486

Al eet ik deze maand even anders dan normaal, ik kan gewoon ‘meedoen’ met de meeste dingen. De crostini’s liet ik staan, maar ik nam lekker runderspiesjes met tomatensalsa en het plankje met Spaanse worst.

IMG_8489
We sloten het weekend af bij Kanaya, het sushi restaurant van Lelystad. Geen sushi uiteraard voor mij, maar ik heb dus hartstikke lekker gegeten! Edamame, groenten, lamskoteletjes, runder/kaas rolletjes… allemaal van die dingen waar je – wanneer je veel sushi eet – te vol voor zit. Ik had ook totaal geen moeite met het laten staan van de sushi, en heb de hele week tussendoor nog geen trek gehad. Het bevalt me wel, dat paleo =)

 
Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: