Smaak van de week #16 | Koningsdag & coole foodpost

0
goodfoodlove

Dat was me wel een bijzonder weekje! Door koningsdag op woensdag voelde het als een soort heel lang weekend, of 2 keer weekend. In ieder geval, er was genoeg tijd voor gezelligheid!

IMG_9558

Maandag begon met een culinair ontbijt 😉 Bij gebrek aan fruit, eieren, yoghurt en goede muesli ging ik voor twee wafels van Rude Health belegd met pindakaas, banaan, cacaonibs en honing. Helemaal niet verkeerd!

IMG_9562

s’Middags ging ik naar kantoor om te werken en deze lekkere lunch van Sjalotte op te eten

IMG_9563

Gezellig met mams op pad!IMG_9567

We gingen naar mijn neef & zijn vrouw om daar lekker te eten. Dit was echt een lekker gerechtje! Beefreepjes met groenten (snijbonen, maïs, champignons en bamboescheuten) met basmatirijst. Yum!

IMG_9570

Op werk vast even in de Koningsdagstemming komen 😉

IMG_9571

Toen ik dinsdag thuis kwam van werk lag er heel veel foodpost op me te wachten, zo leuk! Dit heerlijke pakket kreeg ik van ZTRDG, dat eerst alleen een online magazine was, maar nu ook een webshop heeft. Op het marktplein (zo heet de webshop) kan je terecht voor superverse producten van de groenteboer, slager, viswinkel, bakkerij, traiteur enzovoorts. Vandaag bestellen, morgen oogsten, een dag later in huis, dat is het credo van ZTRDG. In de praktijk betekent dat vooral hele verse en lekkere producten. In ons pakket zat onder andere brood van Desem&zo, verse groeten, hangop, eitjes, heerijke vleeswaren, appels en nootjes.IMG_9572

Dit vind ik toch zo attent! Omdat een PR bureau had gezien dat ik net een tattoo heb laten zetten, stuurden ze me dit pakket van TattooMed. Het merk ontwikkeld producten om tattoos te verzorgen. Ik kreeg dit pakket met zonnebrand in factor 25 en 50, een aftersun en een handige stick voor kleine tattoos. Extra tof: de producten zijn 100 vegan en ze maken ook producten voor de nazorg van piercings en laserbehandelingen.IMG_9573

Lekkerste popcorn ooit! Propercorn stuurde me een pakketje met verschillende smaken popcorn, als hangover snack voor na Koningsdag. Love itIMG_9579

Ik had nog van alles in huis en besloot te koken met hetgeen wat ik nog had liggen + wat dingen uit het ZTRDG pakket. Het werden gevulde puntpaprika’s met gehakt, en daaronder courgette en aubergine, alles uit de oven. De bloemen had ik speciaal voor Koningsnacht/dag gehaald, gezellig toch?!
IMG_9581

Uiteraard gingen we na het eten het centrum in, wat het was Koningsnacht! Jongens wat was het koud he… Maar toch hebben we het heel gezellig gehad. Dit kraampje stond op het plein, ze verkochten onder andere broodjes beenham waar de mannen trek in hadden. Mijn oog viel op een stuk walnotenkaas, wat erin resulteerde dat Tig de rest van de avond met een groot stuk kaas (en ik met een olijvenworst) in zijn jaszak heeft gelopen, haha! Top kraampje trouwens, Venema heten ze, en ze komen uit Hoorn.

IMG_9615

Mijn guilty pleasure: de kermis! Ik vind dat dus gewoon HEEL leuk, en dan vooral de schiettent. Hier daagde Jordy me uit, maar hij kwam van een koude kermis thuis (haha 😉 ) Op de een of andere manier vind ik schieten fantastisch, en ik kan ik het ook wel een beetje. Alle tanden waren eruit en ik had nog kogels over, haha! Ik mocht wat uitzoeken dus ik koos een banaan/maan knuffeltje (geen idee wat het nou echt is) die ik aan Ziggy gaf, en waar hij de hele week mee heeft gespeeld. Toch nog ergens goed voor, die goedbedoelde troep van de kermis 😉

Dit jaar was het een bijzondere Koningsdag. Het was natuurlijk stervenskoud wat op zich niet heel goed is voor de sfeer, maar toch hebben we ons heel goed vermaakt. We gingen (uiteraard) naar Amsterdam en begonnen op de Nieuwmarkt bij de Aprilfeesten. Lekker relaxt, wijntje erbij, wat lekkere hapjes en goed gezelschap. Prima begin!

IMG_9607

Na een lange wandeltocht en een klein drankje bij de Vondeltuin waren we bij het Olympisch stadion aangekomen, waar Nassaufestival was. We deden een dansje & een drankje en poseerden voor deze gezellige muur.

We hadden trek in lekker eten dus besloten naar restaurant Girassol te gaan. Dat was het beste idee van de dag, het was zo leuk! Het eten is Portugees en heel lekker, en we werden ontvangen en geholpen alsof we familie waren. Dit is echt zo’n restaurant waar je naast het eten ook voor de sfeer heen gaat.

We hadden het niet al te laat gemaakt, dus donderdag kon ik weer fris & fruitig en op tijd aan de slag. Eerst een gezond ontbijtje met yoghurt, paleo muesli en appel, en ’s middags een lekkere lunch van rucola salade met humus/rookvlees rolletjes.

IMG_9711

Even op bezoek bij mijn lieve foodblog vriendin Sees en haar pasgeboren zoontje Max. Kijk nou wat een knapperd!

Aan het einde van de middag ging ik naar Pand 10 om met Nicky te genieten van cocktails & kip bij Chicks & Coqs. Jullie lezen snel meer over deze pop-up zaak, die al bijna weer verdwenen is!

IMG_9653

Wow kijkt dan wat er voor het scheepvaartmuseum ligt!! Check ook de helikopter op het dek, vet hoor

IMG_9658

Vrijdag ging ik met Maaike naar Amsterdam voor een hele toffe workshop. Maar niet voordat we geluncht hadden natuurlijk! We gingen bij Terpentijn (op het Rokin) zitten en het eten was echt ZO lekker. Ik koos voor deze Thaise biefstuksalde en Maaike had de salade met kip en avocado. Echt een aanrader, zowel voor lunch als diner.

Workshoptime! Op mijn ‘eigen’ kantoor bij #workmode organiseerde Aperol een workshop foodstyling. Wie kan dat beter geven dan Paola, die je misschien wel kent van haar blog en Instagram Cravings in Amsterdam. Ze maakt echt bijzonder mooie foto’s, en wilde ons graag leren hoe ze dat doet. Het was heel leerzaam en gezellig, en ook nog eens heel lekker aangezien we een tafel vol hapjes en glazen gevuld met Aperol Spritz (mijn favo drankje naast wijn) hadden.

Nee, we waren nog niet uitgegeten 😉 ’s Avonds gingen we naar vrienden in Laren, met wie we bij Anton Gastrobar gingen eten. We deelden van kleine gerechtjes (o.a. steak tartare en zalm in wodka/biet) en de mannen hadden een côtes du boeuf van 800 gram (!!) die de kok zelf aan tafel kwam snijden. Lekker!

IMG_9688

Kijk, dit is nog eens leuk! We lieten voor Tig een shirt op maat maken bij Soci3ty shop in Almere. We kregen een lekker glaasje bubbels en drie mega dikke boeken met stof, want je kan letterlijk alles – van knopen tot boorden tot weet ik het wat – zelf uitzoeken. Echt leuk om te doen!

IMG_9689

Kijk nou wat er voorbij liep in Almere! Een hele horde (hele mooie) ganzen. Echt apart, en heel grappig.

IMG_9695

Als dit geen goede zaterdagavond is weet ik het ook niet meer 😉

IMG_9702

Zondag gingen we naar mijn vriendinnetje Michelle en haar vriend, die net een nieuw huis in Vleuten hebben. Ik knuffelde met de kleine Lexi en omdat het zulk mooi weer was besloten we een stukje te gaan lopen. Bij Passie namen we een drankje en dit lekkere borrelplateau. De plek was top, want we zaten een soort van binnen, maar de hele pui was open. Wel zon, geen wind dus, echt een fijne plek.

Dat was het weer! Geniet van jullie week, het wordt prachtig weer =D

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

airfryer

To the test: de Philips Airfryer

Gezond, makkelijk en zonder vieze geurtjes frituren. Geloof jij het? Ik had er een beetje mijn twijfels over, maar toen kende ik de Phillips Airfryer ...