Smaak van de Week #2 | Bloed doneren & glitteren in galajurk

0
kelly camfferman

Wat was het weer een leuke week! De jaarlijkse Horecava werd georganiseerd en als echte foodlover moest ik daar natuurlijk bij zijn. Verder was er een bijzonder lekker ontbijtje, een fijne ontdekking vlak bij mijn huis en hees ik me in mijn (nieuwe) galajurk voor het jaarlijkse gala van de bedrijfskring waar ik lid van ben. Enjoy!

Horecava

Ik roep altijd dat dit de leukste maandag van het jaar is; de dag dat de Horecava begint. Maandag had ik een bijzondere taak te vervullen: ik mocht jureren bij de verkiezing voor het lekkerste broodje horeca 2017. Het was een ‘zware’ taak want er moesten maar liefst 20 broodjes geproefd worden! Maar het was wederom een feestje, en het broodje ‘rotolare striato’ kwam als terechte winnaar uit ons oordeel.

Een paar dagen later was ik weer aanwezig op de beurs, dit keer gewapend met vlogcamera om alles vast te leggen voor Cookinglife. Zo leuk om te doen!

Bloed doneren

3 jaar geleden ging ik voor het eerst naar de bloedbank om te doneren. Mijn lieve klasgenootje Lisanne had leukemie, en ik vond het zó heftig om haar zo ziek te zien en dan niks te kunnen doen. Om toch een soort van te helpen gaf ik gehoor aan haar oproep om bloeddonor te worden. Verdrietig genoeg is ze er niet meer =( Bezoeken aan het buitenland en het zetten van een piercing en tattoo stonden het even in de weg, maar afgelopen week kon ik voor het eerst na een lange tijd weer bloed geven.

Ik zit er heel blij bij op de foto en zo voelde ik me ook echt. Die naald in je arm is echt een prikje van niks, je zit maar 10 minuten in de stoel en daarna krijg je een roze koek (en nog een stroopwafel ook, als je wil). Het lijkt me nou echt te gek als jullie dit lezen en denken: dat wil ik ook. Aanmelden doe je op de website van Sanquin.

Wat er op tafel stond

Het was wederom een week waarin ik niet zo vaak kookte (het zal ook eens anders 😉 ), maar hetgeen ik maakte was wel errug lekker. Links mijn favo ‘fastfood’: rijst met gewokte groenten, en vis dit keer (kan ook met kip). Rechts een ik-heb-geen-zin-om-boodschappen-te-doen maaltje: volkoren penne met een tomaten/tonijnsaus (zelfgemaakt uiteraard) en wat rucola en Parmezaan bovenop.

Lunch hotspots

Lunchen deed ik afgelopen week bij Lavinia GoodFood, die een tweede vestiging in Amsterdam Zuid openden. Het hele verhaal krijgen jullie nog, maar op de foto links kan je alvast zien hoe het heeft gesmaakt. Lekker dus =D Mijn mediabureau Semilo bood ons een video workshop aan, en die werd afgetrapt met een lekkere lunch bij Instock. De workshop was ontzettend leuk en leerzaam, en een extra boost om nog meer met video te doen. Vinden jullie dat ook leuk, filmpjes kijken?

Uit eten

Semilo organiseerde het jaarlijkse bloggersdiner afgelopen week, wat elke keer weer garant staat voor een hoop gezelligheid. We aten bij Park, het vernieuwde restaurant van Hotel Arena. Het interieur is te gek, maar voor het eten zou ik er niet heen gaan. Het was wel echt weer een feestje met z’n allen aan tafel.

Na de eerste Horecava dag liep ik met vrienden richting te Pijp om ‘nog even 1 drankje te drinken’. Dat lukt natuurlijk nooit 😉 dus dat werden iets meer wijntjes. Bij de allerleukste wijnbar van de Pijp: Barrique. Ga hier zeker een keer heen; de sommelier maakt er een waar feestje van, de wijnen zijn heerlijk en ze kunnen ook nog eens bijzonder goed koken.

Tot slot een hele fijne ontdekking vlak bij mijn huis: de Seafood bar op de van Baerlestraat. Het interieur is echt te gek, in hippe Parijse stijl. En de seafood is echt zó lekker en supervers. Wij namen plaats aan de bar, zodat we konden zien hoe alles bereid werd. Hele toffe zaak!

Gala voorbereidingen

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse BKL gala: het leukste feest dat de bedrijfskring waar ik lid van ben organiseert. De jurken die ik heb, heb ik allemaal al eens naar dit gala gedragen dus dat was natuurlijk een perfecte smoes om een nieuwe jurk te kopen 😉 Ik ging wat winkeltjes op de Nieuwendijk af en slaagde uiteindelijk bij een winkel waarvan ik de naam vergeten ben (top, hebben jullie ook echt wat aan haha). De jurk die ik op de foto hieronder draag is het in ieder geval niet worden.

Aan de ene kant vind ik het heel leuk om zelf mijn haar te doen, maar voor een gala wil ik toch nét even wat meer uitpakken, en het idee dat ik in mijn hoofd had kon ik zelf ook niet realiseren. Gelukkig was daar de Föhnbar: een super leuke salon midden in de Pijp, waar je heen gaat om je haar te laten doen. En lekker te chillen met een koffietje of glas bubbels erbij. Helemaal heerlijk, ik zou het liefst elke week hierheen gaan voor een mooi kapsel. Mocht je dat trouwens ook willen, check even hun abonnement.

De look!

Daar is ‘ie dan: de jurk! Het thema van dit jaar was Dreams, en ik vond dat glitters daar het beste bij passen. De jurk heeft een strak model, is aan de bovenkant transparant en heeft aan de onderkant een mermaid vorm. De kleur is roze/nude en de glitters (die werkelijk o-ver-al lagen) zijn goud. Ik droeg er gouden glitterpumps van Manfield onder, waar ik het uiteindelijk verbazingwekkend lang op het volgehouden.

galajurk

Lindsay van de Föhnbar had mijn haar eerst glad geföhnd met veel volume, toen getoupeerd en naar achteren vast gestoken in een knot. Ze maakte aan de zijkant van mijn hoofd een vlecht die doorliep in een vissengraat en om de knot heen ging. Mijn make-up deed ik zelf en het zat er serieus fabulous op, maar daar zie je door het licht op de foto dus helemaal niks van. Bummer =( De oorbellen en het armbandje vond ik bij Bijou Brigitte, en de nagellak die ik draag is van mijn favo merk Caption.

Zoals elk jaar was het weer een groot feest. Dat is ook wel te zien aan deze foto met mijn glitter twin Romy van Blog Bedankt. We hebben lekker staan swingen met z’n tweeën =D

Waar ik verder blij van werd…

♥ Voor het eerst zelf, alleen, een kookvideo opnemen. Met pastadeeg dat de eerste keer mislukte, dat wel 😉

♥ Eindelijk zelf video’s editen!

♥ De gekke stickers op de spiegel bij Sunday’s

♥ De fantastische nieuwe krabpaal die ik van mijn lieve vriendinnetje Nicky cadeau kreeg, en dat Ziggy & Marley er meteen super blij mee waren

♥ Deze foto van mijn verjaardagsfeestje vorige week:

Tot volgende week!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

De ballen van Sinterklaas

En, werd je aangetrokken door de naam van dit Sinterklaas recept? 😉 A dirty mind is a joy forever zeg ik altijd, maar aan dit ...