Smaak van de week #42 | Alles met pepernoten & een slechte horeca ervaring

3
foodblog

Goedemorgen allemaal! Het is weer maandag en dat betekent dat ik jullie weer meeneem naar mijn – zoals altijd smakelijke – afgelopen week. 

Mijn week begon met een winters maaltje. Maandag was ik bij mam en we hadden zin in stamppot, maar dan wel een bijzondere. We gaven er een Italiaans tintje aan en maakten een stamppot met rucola, tomaat en Parmezaan. Daarbij gehaktballen gekruid met…pepernoten! Super lekker, ik zet het recept deze week online voor jullie.

Ik ben he-le-maal fan van Lush en besloot laatst eindelijk deze lipscrub te kopen die ik al een tijdje op het oog had.  Alle producten van Lush zijn natuurlijk en je kunt ze dan ook – bij wijze van spreken – opeten, maar deze scrub kan je dus ook echt eten omdat het gemaakt is van suiker, kokosolie en zout. Het maakt je lippen heerlijk zacht en smaakt naar popcorn =D

Even een snelle hap doen bij de Smoeshaan, voordat ik samen met vriendinnen & onze mannen naar ‘de man in bonus’ ging in theater Bellevue.
IMG_0076Lieve meiden ♥ De vriend van Mieke, Martijn Hillenius, stond gewoon met zijn eigen cabaretshot in het theater. Hoe cool is dat?! We hebben echt keihard gelachen en om te vieren dat zijn show zo’n succes is moest er natuurlijk naderhand geborreld worden in de bar.  

Van mijn lieve vriendin Char kreeg ik dit toffe pakje van Supertrash. Hij heeft behoorlijk snoeperige kleurtjes, maar toch vond ik het een prima outfit voor naar kantoor woensdag =)

Zomaar ineens stond deze Allerhande kerstbox op me te wachten woensdag. Onze amigo Erik kwam koken dus we besloten er gelijk mee aan de slag te gaan. Wist je trouwens dat je maaltijdboxen met elkaar kunt vergelijken via deze website? Handig he!

tafel vol eten

Tadaaa! Wat een feestmaal he =) Rechts zie je het visplateau met zoet/zuur ingelegde groenten uit de box en verder staat er op tafel: een frisse groene salade, spruitjes met spek en feta, zoete aardappel en pompoen met rozemarijn, een soort volkoren rijst en karbonaadjes op z’n Grieks (met citroen en oregano). Smullen!

Donderdagochtend begon heerlijk (en vroeg!) met een ontbijtje in The Lobby bij Hotel V. Liselotte en ik spreken af en toe af om lekker buiten de deur te ontbijten. Dit keer was het een cadeautje voor mijn afstuderen en begon ik mijn dag met deze zeer smakelijke eggs Royale: briochebrood met gerookte zalm, gepocheerd ei en Hollandaisesaus. Heel heftig dus, maar heerlijk!  

Even een rondje door de Bijenkorf om de nieuwe cosmetica afdeling te bewonderen. Wat is het prachtig geworden! Ik kocht bij Kiehls een gezichtsverzorging met SPF voor Tig (we gaan al bijna naar Bali) en werd daar zo leuk geholpen! Volgens mij kunnen we de hele vakantie smeren, zo veel extra proefproducten gaf hij me mee. De verkoper nam ook echt de tijd om verschillende dingen te laten proberen en uit te leggen.

Na Amsterdam ging ik richting Haarlem. Vriendin Suus kan supermooi wimperextensions zetten en dat deed ze dan ook voor me. Zo fijn, ik heb natuurlijk ook een eyeliner getatoeëerd dus ik hoef alleen m’n wenkbrauwen te doen ’s morgens en ik ben al klaar!   

Om te vieren dat Suus afgelopen weekend haar eigen salon Wink Beautybar zou openen gingen we lekker lunchen in Haarlem. Bij Blender aten we dit broodje met Oosterse ossenhaaspuntjes en gevulde portebello’s. Uiteraard to share, want we kunnen allebei nooit kiezen haha.

taproom

Best schandalig, 3 x op een dag uit eten  😉 Donderdagavond had Bas pap en mij uitgenodigd om te komen eten in zijn nieuwe zaak Taproom. We hebben goede biertjes gedronken, heel lekker gegeten en een gezellige avond gehad. Binnenkort lees je meer over deze leuke zaak op de Nieuwe Vijzelstraat.  

Op vrijdagochtend train ik altijd met mijn trainer Mario. We doen elke week iets anders, en de laatste tijd is dat met enige regelmaat boksen (beneden is een complete bokszaal ingericht, inclusief ring). Omdat Mario de patches vasthield en ik aan mijn techniek werkte, konden we helaas geen foto’s maken. Daarom deze prachtige, paars aangelopen selfie naderhand 😉

Na het sporten neem ik graag een eiwitshake en ik besloot er dit keer pepernoten doorheen te doen. Beste keuze ooit, MEGA lekker!  

Jullie zijn natuurlijk gewend om enthousiaste verhalen op Goodfoodlove te lezen. Dat komt omdat ik dingen waar ik niet enthousiast over ben niet de moeite waard vind om te beschrijven op mijn blog. Ik vind het immers veel leuker om tips te geven over waar je juist wel moet eten =) Vrijdag ging ik met Diana naar Almere om inkopen te doen, en we besloten om bij Chez Alexander te gaan lunchen. Hoewel ik iets meer van een broodje verwacht in een restaurant dan waneer ik het het bij een bakker haal (daar lijkt het meer op nu), was het, na zelf wat peper & zout toegevoegd te hebben, best aardig. Waar het mis ging is dat het al vrij lang duurde voordat we konden bestellen, en toen we een uur (!) binnen zaten en aangaven dat we het best lang vonden duren totdat het broodje er was gewoon een sneer kregen van de bediening. Volgens hem waren we er nog geen uur en hadden we ook nog eerst een wijntje gehad, dus we moesten vooral niet zeuren. Say what?! ‘Niet tegen je klanten ingaan’ is ongeveer het eerste wat je leert in de horeca toch? Blijkbaar niet… We waren echt flabbergasted en wilden het liefst onze wijn afrekenen en weggaan, maar de broodjes kwamen op dat moment uit de keuken. Puur uit beleefdheid zijn we blijven zitten, maar ik ga hier zeker niet meer terug. En jongen met de krullen: ik kan je aanraden volgende keer op wat beleefder te zijn, dan komen mensen wellicht nog een keer terug.

Oke dit is zeker niet de best gelukte foto, maar dit gerechtje is ZO lekker dat ik jullie er even aan wil herinneren dat het receptje nog steeds online staat. Speltpasta met een romige saus van avocado, basilicum en Parmezaan, met knoflookgarnalen en paprika er doorheen. Heerlijk!

Niks homemades aan, dit dessert. Maar lekker dat het was! We haalden een gevuld speculaastaartje en deden er een bolletje pecan-karamelijs bij. Mega lekker!
  

Zaterdag was zo leuk: samen met de eigenaar van restaurant Sorrento maakte ik pizza’s. Kneden, rollen, gooien en beleggen met mijn favoriete ingrediënten. Rachel maakte deze coole foto’s.

Daar is ‘ie dan: de Goodfoodlove pizza! Vanaf 1 december een hele maand op de kaart bij Sorrento. Op de pizza vindt je peer, gorgonzola, walnoot, honing en als laatste wat rucola. Zoet, smaakvol en met een lekkere bite. Wij vonden hem allemaal heerlijk en jij kan hem ook proberen als je wilt =D

Voordat we ’s avonds op stap gingen, gingen we weer naar Sorrento voor een lekker diner. Dit was ons sharing voorgerecht, en daarna ging ik voor de penne met ossenhaaspuntjes. Altijd lekker eten daar!

Zaterdag werd het iets te gezellig dus zondag was ik een beetje gammel. Een stukje taart op de verjaardag van mijn schoonvader gaat er uiteraard wel altijd in 😉

Volgende week komt de laatste Smaak van de Week in Nederland online, daarna zitten we heerlijk op Bali! Ik geef mezelf ook echt even vakantie, dus er zullen minder berichten online komen dan jullie gewend zijn. Ik heb wel e.e.a. geregeld voor, en wat lieve collega-bloggers zullen daarom inspiratie voor lekkere gerechtjes voor de feestdagen met jullie delen.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: