Smaak van de Week #5 | Op bezoek bij de Zuiderburen en plakkerige vingers

0

Goedemorgen! Een nieuwe week in de nieuwe maand. Het is een cliché, maar mijn god wat gaat de tijd snel. Ik moet zeggen dat ik dat een keer niet zo vervelend vond: ik heb er nooit eerder last van gehad, maar ik ben blij dat januari voorbij is. Ik denk dat ik een lichte winterdip te pakken had, en met het begin van februari voel ik dat weer langzaam verdwijnen. Dit is een lekker kort maandje, en dan is het alweer maart en in mijn hoofd dus voorjaar. Dat het nog steeds stervenskoud kan zijn, vergeten we maar even 😉

De eerste week van deze maand is ook echt voorbij gevlogen. Ik bracht 2 dagen door in België, had een aantal leuke afspraken en natuurlijk werd er ook weer heerlijk gegeten. Kijken jullie mee?

Het voorjaar is al een beetje in huis hoor! Deze tulpen kreeg ik van mijn vriendinnetje Rens, die laatst een paar dagen in Nederland was. Mijn havermout ontbijtje eet ik dan des te graag aan tafel (ipv op de bank) op.

Op naar België

Voor Cookinglife moest ik in België zijn, waar ik bij de tv opnames van het programma Woontips was. Onderweg in de trein (ik deed een klein stukje trein en de rest reed ik met de auto mee) las ik in dit boek, die ik al heel lang wilde lezen en eindelijk in begonnen ben. Wat een heftig boek! Maar ook echt heel interessant, en ik denk serieus dat ik er veel aan ga hebben. Heb jij het al gelezen? Mocht je nieuwsgierig zijn: 

We overnachtten in het Shamrock hotel in Tielt. De kans is aanwezig dat je deze plaats niet kent 😉 Maar mocht je er ooit komen, dan is dit hotel een aanrader. De kamers zijn mooi en netjes (ik verbleef dit keer in het nieuwe gedeelte waar je vanuit de glazen wand in de badkamer richting het slaapgedeelte kijkt) en het restaurant serveert echt mega goed eten. En ze hebben een spiegel die schreeuwt om een selfie 😉 Dus ik wilde jullie mijn toffe rode flared jeans van Lois Jeans even showen.

De draaidag! Ik zit hier met een script voor mijn neus, omdat ik – als test – ook een stukje van de presentatie voor mijn rekening nam. Heel anders dan in een vlogcamera kletsen, maar oh zo leuk! Ik hoop jullie hier binnenkort meer over te kunnen vertellen =)

Wat stond er op tafel?

Elke week weer een belangrijk onderwerp 😉 Daar gaan we:

Het heerlijke eten in het restaurant van het Shamrock hotel dus! Hier zie je de coquilles, foie gras en ganzenrillette waar ik van smulde.

Lunch op de set: helemaal niet verkeerd! Jammer dat je net niet meer van mijn broek ziet, hij is van Costes en hij is vet leuk =D

gezonde Bowl

Tijdens mijn thuiswerkdag had ik behoefte aan een gezonde lunch, dus maakte ik deze healthy bowl waarvan het recept een dag later al verscheen.

Even lekker een avondje bankhangen met mijn maatje, onder het genot van een film (The Lincoln Lawyer, erg goed) en een burrito die we hadden laten bezorgen.

Mijn neef en nicht kwamen mijn huisje bekijken en gezellig eten, dus ik had weer eens gekookt! Als ik gasten krijg biedt Jamie Oliver me vaak de helpende hand: ook al heb ik het recept nog nooit gemaakt, iets uit zijn boek 15 minutes is altijd een succes. Dit gerecht met cajun garnalen en zoete aardappelpurree met mais, paprika en bleekselderij was ook echt weer mega lekker.

Altijd lekker, zo’n ontbijtsmoothie. Wederom met de bloemetjes erbij hoor, omdat ik er zo vrolijk van word!

(Nieuwe) hotspots

Zowel zakelijk als privé at ik deze week weer buiten de deur. Twee keer bij een oude bekende, maar ik ontdekte ook 3 nieuwe spots:

Lunchen deed ik met papa bij Zouk, waar ze echt een heel smakelijk lunchmenu hebben. Nieuwe ontdekking: het broodje dungesneden entrecote en de salade met makreel, wilde spinazie en pompoen zijn beiden aanraders.

I loooooove ontbijtmeetings! Dan kan je en heel lekker eten, en je bent nog fris en zit vol goede ideeën, en je dag begint dus heel goed. Vooral als je dat ontbijtje eet bij Lavinia GoodFood, zoals ik deed.

Nieuwe ontdekking 1: Impero Romano. Italiaans borrelen in Amsterdam. Snel meer hierover!

Ontdekking nummer 2: het net geopende Sticky Fingers, aan het begin van de Amstelveenseweg/einde Overtoom. Het ziet er niet alleen te gek uit, de taartjes zijn ook echt ZO lekker! Ze zijn dus niet te mierzoet; klinkt misschien gek bij taartjes (want: niet suikervrij/healthy ofzo) maar wel echt verrassend aangenaam lekker.

Ennnn ontdekking numero 3: Amsterdam Borrl Kitchen. Nadat ik over ze schreef in mijn artikel over horecatrends kon een bezoek natuurlijk niet uitblijven. Het is echt zo’n leuke zaak! Het is knus, ziet er mooi uit, het eten is lekker (de kokossoep met curry en truffel moet je echt proberen), het personeel is leuk en – tromgeroffel – ze lichten de wijn toe terwijl ze hem inschenken! Dat gebeurt me dus echt nooit  tijdens de lunch, en ik vind het hartstikke leuk. Overigs kan je hier niet alleen terecht voor lunch, maar dat kon je al lezen in het horecatrends stuk =)

Aapjes kijken

Wat doe je als je met vrienden bent die kids hebben: juist, dan doe je dingen die je normaal niet zo gauw meer doet, maar die stiekem enorm leuk zijn. Naar Artis gaan dus =D En daar maak je een dierenvriend als ik dus echt mega blij mee. Een kleine compilatie:

Voor degenen die het niet herkennen (of het simpelweg niet weten, ook niet gek) een Fennex fox (die oren! Hoe cute), mijn allerlievelings stokstaartje, een dwergaapje (weet niet meer precies hoe ze heten maar ze zijn ieniemienie – net zo groot als m’n vuist – en dus mega schattig) en een eekhoorntje.

Misschien zie je het al: die loopt dus gewoon naast je. Ze hebben een aantal verblijven in Artis vernieuwd en dat is echt een hele vooruitgang. In het verblijf van de vogels lopen dus ook kleine diertjes gewoon ‘vrij’ rond, en daar zijn het dwergaapje en de eekhoorn er twee van. Die kleine eekhoorn vond het zelfs zo leuk dat hij gewoon over de schoen van de dame naast me heen liep. Ik vind dit dus echt veel leuker dan alleen maar naar beestjes achter glas kijken =D

Dit vind ik nou leuk

Een beetje random, maar daarom niet minder leuk: dingen waar ik afgelopen week blij van werd:

 

♥ De nieuwe chocoladerepen van Cote d’Or. Want wie wordt er nou niet blij van chocola?!

♥ Deze te gekke brandblusser van Save T, die bij Lavinia hangt. Brandblussers zijn nu eenmaal niet heel mooi, maar wel zo veilig om te hebben. Hoe te gek is het dat zo’n ding er dus ook mega cool uit kan zien?! Doe maar er maar 3 hoor 😉

♥ De videoworkshop die mijn collega’s en ik kregen van Renger van Esveld, die ons haarfijn uitlegde wat de beste camerastandpunten zijn, en hoe we de camera optimaal kunnen benutten. Super leerzaam! En ohja: we spraken af bij Hoog Vuur in Amersfoort waar je dus ook mega lekker kunt lunchen.

♥ Dit schitterende Amsterdamse plaatje, inclusief mooie lucht, in mijn straat. Dat ik vlak daarvoor mijn pinpas verloren ben vergeet ik voor het gemak maar even…

♥ Deze repen van Primal Pantry die ik opgestuurd kreeg. Ik kende ze stiekem al, want ik heb een keer een paar weken volgens het Paleo principe gegeten. Mijn oordeel: vet lekker!

Last but certainly not least: de yogales die ik zondagmiddag samen met vriendin Jantine volgde bij de Nieuwe Yogaschool. De juf was een en al positiviteit, we gingen samen een downword dog doen (over elkaar heen – klinkt onmogelijk maar is het dus niet!) en we kwamen gewoon helemaal happy en zen de les uit. We zijn nog even lekker blijven hangen met een kopje thee en een kokosmacroon (treat yo self!) en dat was een heerlijk ontspannen einde van deze week.

Op de planning voor komende week staat wederom een kleine wereldreis; eerst naar Groningen, en later in de week naar Frankfurt voor een paar dagen. Tussendoor meetings, 3 dagen zelf koken (zoals het er nu uitziet) en al 2 sportlessen ingepland. Ik heb er zin in!

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: