Smaak van de Week #8 | Naar de snackbar & de bak in

0

Een kleine waarschuwing vooraf 😉 de titel van dit stuk is enigszins misleidend. Terwijl ik dit typ zit in gewoon aan mijn keukentafel, en ben ik niet opgepakt. Waarom ik toch naar de Bajes ging, dat lees je verderop…

Wat stond er op tafel

Aan het begin van de week had ik echt behoefte aan comfort food. Bij de Appie verkopen ze van die verspakketten, waar dan alle ingrediënten voor een gerecht in zitten. Ik kocht er een voor pompoensoep en maakte deze grote pan. Hoe leuk is de Nessie soeplepel?! Was en cadeautje van mijn mediabureau Semilo, en nu kwam hij goed van pas =)

Mam kwam lunchen dus ik wilde haar iets anders voorschotelen dan gewoon een broodje. Op Mind Your Feed vond ik een receptje voor zoete aarappelpannekoekjes gevuld met bietjes en geitenkaas. Het was echt ZO lekker! Dit ga ik zeker vaker maken.

Het blijft toch een beetje lastig: wat eet je nou voordat je gaat sporten? Niet te zwaar, maar wel voedzaam. Ik maakte het mezelf weer makkelijk (gemak dient de mens 😉 ) door voorgesneden groentefriet te kopen. Deze deed ik in de wok met kokosolie (geeft echt een mega lekkere smaak) en dragon. Daarbij wat quinoa, een halve avocado, gerookte kip en feta. Niet echt een gerecht, maar wel een heel prima maaltje zo voor de yogales.

Leftover day! 1 x per week trek ik alles uit de (koel)kast wat ik over heb en gooi ik het bij elkaar. Ik at samen met mijn roomie deze kliekjes, en dat smaakte ons perfect! Heb jij ook wel eens kliekjesdag?

Hmmm ik ging wel heel erg voor gemakt afgelopen week…Ach, wederom wel een verse maaltijd =) Hier om die hoek zit iets nieuws: een plek waar je en pakketjes kan laten bezorgen (zo dat je het na werktijd op kunt halen), en waar je dus verse maaltijden kunt halen. Ze zijn van ‘Uit de keuken van Maass’ en deze vegan masala met zoete aardappel is helemaal goedgekeurd! Vet lekker.

Dit kwam de postbode brengen

Dit is mijn nieuwste ontdekking: TakeDaily. Ik weet dat het verstandig is om (naast gezonde voeding) vitaminen & mineralen te slikken, maar eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet en doe ik echt maar wat. TakeDaily komt to the rescue: via de website doe je een test die je vertelt welke voedingssupplementen jij goed kunt gebruiken. Zo handig! Niet veel later viel dit pakketje op m’n mat, met mijn op maat gemaakte supplementenpakket. Zo kan ik het elke dag nemen en kom ik niks meer te kort. En wat ik dan weer extra cool vind: je kunt twee vakjes onderaan afknippen om mee te nemen wanneer je een weekendje weg gaat.
Voor jullie is er ook goed nieuws! Met de code GOODFOODLOVE10 krijg je t/m 26 maart korting op je eerste bestelling bij TakeDaily.

Van Verkade kreeg ik dit hele leuke pakketje met hun nieuwste Digestive bites erin. Dat is dus dat bekende koekje, met een laagje chocolade eromheen (of dubbel chocolade of karamel). Mijn eerste reactie was ‘een beetje droog’ (net zoals die koekjes), maar inmiddels zijn alle 3 de zakjes leeg. Verslavend dus 😉 Ze liggen nu in de winkel en met 3 codes – die op de sticker staan – krijg je korting op Netfilx. Chill!

Nieuwe ontdekkingen

Jongens ik heb een top app ontdekt! Het heet Mapstr, en je kunt dus toffe spots opslaan. Ben je bijvoorbeeld bij een leuke cocktailbar geweest? Dan zet je dat erin met als tag ‘cocktails’. Hoef je volgende keer alleen maar op het icoontje te klikken en je ziet of ze open zijn, hoe je er moet komen en hoe het er ook alweer uit ziet. Ook super handig als iemand je tips geeft voor leuke restaurants oid, dan sla je het gewoon op in Mapstr en heb je altijd inspiratie bij je =) Ik ga even uitzoeken of ik mijn Mapstr tips met jullie kan delen!

Een aantal maanden terug organiseerde Annemarie Börlind een event waar ik kennismaakte met deze producten. Ik ben het nu eindelijk gaan gebruiken, en het is zo heerlijk! Het ruikt lekker, voelt lekker en mijn huid voelt daarna heel zacht en soepel aan. Ik zal hier binnenkort een artikel aan wijden, want het is echt een fijn merk.

Hotspots

Stiekem ging ik helemaal niet naar de snackbar, maar naar SNCKBR! Een van mijn favo healthy hotspots, want hier hebben ze helemaal begrepen hoe je gezonde gerechten mega lekker maakt. Er staan wat nieuwe gerechtjes op de menukaart bij de vestigingen op de Van Wou en in de Kinkerstraat, en ze kwamen ook nog met het nieuws dat er binnenkort in Eindhoven een derde zaak geopend wordt. Ze zijn lekker bezig daar bij SNCKBR!

Jaaaaaaa de Bajes is officieel open! Het Rembrandtplein heeft er eindelijk een super leuke zaak bij, waar je niet alleen kan eten, maar ook lekker kunt borrelen en dansen. Dat is dan ook precies wat we daar deden, en het was mega gezellig.

Dit is toch ook wel een hotspot: zaterdagochtend deden Jantine en ik een fijn bodyshape lesje bij Spa Zuiver, en daarna doken we even lekker de sauna in. De foto is een beetje donker, maar we moesten bewijs hebben dat we vroeg opgestaan waren voor een workout 😉

Ook bezocht ik nog een andere favoriet: Sushito. Zo’n heerlijke sushibowl blijkt top katervoer te zijn 😉

Snapshots

Ik wil graag afsluiten met een paar random shots, die niet zo goed te categoriseren zijn 😉 maar die ik wel wil laten zien. Te beginnen met Zig die heerlijk in z’n boom chillt, wat deze schattige ‘selfie met z’n tweeën’ opleverde.

Voor Cookinglife was ik thuis aan het filmen, en meneer stond natuurlijk weer stierlijk in de weg. Wel een uitzicht zo tijdens het werken =)

Nog een kattenfoto maar dan anders 😉 Zaterdag was het tijd voor het legendarische feest 10X A10, georganiseerd door mijn maatje Marc. Verkleden mocht, dus dat lieten Tien en ik ons geen twee keer zeggen. Als S.W.A.T. en kat gingen we op pad (wat rijmt dat leuk) en het was onbeschrijfelijk zo vet. Zie volgende foto


Dit is de enige foto uit de bus die ik ga plaatsen want de rest is niet geschikt voor op m’n blog, zo’n puinhoop werd het 😉 10X A10 is kort samengevat een bus met 70 party-hardy mensen, een DJ booth, drank, discolichten en dan dus 10 rondjes over de A10 rijden. Of eigenlijk 4, want met zoveel plaspauzes zou je 10 uur doen over 10 rondjes 😉

En het was te gek, wat een top weekend. Tot volgende week!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

workout tips

Hoe ik mijn dag fit begin

Wat ben jij voor ochtendtype? Spring je meteen je bed uit als de wekker gaat, of denk je ‘neeeeeeee’ en draai je je liever nog ...