Snelle Eton Mess met Oreo

0
eton mess met oreo

Deze Eton Mess is ontstaan uit ‘nood’ en bleek achteraf een groot succes te zijn. Op een zondag kwamen vrienden eten en ik had allemaal lekkere dingen bedacht om te maken: rib roast, steak tartare, gegrilde asperges, zucchetti. Heerlijk natuurlijk, maar ook best tijdrovend. Toen ik tijdens het boodschappen doen bijna bij de kassa was schoot ineens het woord ‘dessert’ door mijn hoofd. Shit! Daar had ik nog niet aan gedacht. Iets uit een beker scheppen is voor mij geen optie, maar een heel ingewikkeld dessert in elkaar draaien was dat vandaag ook niet. Ik bedacht me dat ik trek had in Eton Mess, maar dat ik de oven nodig had voor de rib roast en dus niet zelf meringues kon maken. Mazzel dat het bijna Pasen is, want de winkels liggen vol met eitjes, chocoladehazen en: eiwitschuimpjes! Hup het mandje in dus, samen met wat slagroom, fruit en Oreo koekjes. Die laatste horen er officieel natuurlijk niet bij, maar het leek me wel lekker. En dat was het! Dus hierbij, ook voor jullie, de supersnelle Eton Mess mét Oreo.

Untitled

Dit heb je nodig:

Handmixer

Ingredienten:

500 ml slagroom | schepje suiker | zakje eiwitschuimpjes (meringues) | bakje verse aardbeien | bakje verse frambozen | 1 Oreo koekje per persoon

Zo maak je het:

Klop de slagroom met een schepje suiker lobbig. Was de aarbeien en frambozen en snijd de aardbeien in vieren. Schep in elk bakje een klodder slagroom en verdeel het fruit er overheen. Verkruimel de schuimpjes en verdeel ook deze over de bakjes. Als laatste verkruimel je de Oreo’s en maak je het dessert hiermee af. Enjoy!
eton mess met oreo

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: