RECEPT | Spaanse tortilla van zoete aardappel

6

Vandaag stel ik aan jullie voor: Simone! Ze is een oud collega en vriendin van me en net zo gek op lekker en goed eten als ik. Ze houdt van eten zonder vage e-nummers of kant-en-klare zakjes en pakjes, maar van toegankelijke recepten zonder poespas. Zij gaat mij helpen om nog meer verrukkelijke recepten en leuke restaurant-reviews op Goodfoodlove te posten. Haar eerste recept is deze verrukkelijke (en gezonde) tortilla van zoete aardappel en spinazie. Enjoy!

SAM_6838

Door Simone Loomans 

Een lekkere gezonde variant van een van de beroemdste gerechten uit Spanje: de tortilla! Doordat ik zoete aardappel gebruik in plaats van gewone aardappel krijgt de omelet een lekkere zoete smaak en is het daarnaast ook nog hartstikke verantwoord. Daarnaast is de tortilla supereasy om te maken. Ik neem vandaag een stuk als lunch. Maar met een salade kan dit gerecht ook goed als diner. Ook ideaal om op een mooie zomerdag mee te nemen voor een picknick in het park!

P4252581

Dit heb je nodig:

Koekenpan

Ingrediënten:

2 zoete aardappels  | 1 rode ui | stuk feta kaas | 100 gram bladspinazie | 4 eieren | verse peterselie | peper & zout

Zo maak je het:

Boen de zoete aardappel goed schoon en snijd deze in dunne plakjes. Dit kun je doen met een aardappelschiller of kaasschaaf maar kan ook met een mesje. Snijd ook de ui in dunne ringen.  Doe wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui en de zoete aardappelschijfjes met peper en zout in 5 minuten goudbruin.

Klop ondertussen de eieren los in een kom, doe de fijngesneden peterselie erbij en brokkel de feta erover heen. Giet vervolgens het eimengsel over de zoete aardappel en ui heen en verdeel de spinazie over de omelet. Deksel op de pan, vuur laag en in tien minuten laten gaar bakken.

Snijd de tortilla in pizzapunten en eet smakelijk!

P4252584

 

 

Over de auteur

6 comments

 1. Marijke 14 januari, 2017 at 17:22 Beantwoorden

  Hoi dames, stuitte op deze site op zoek naar ‘zoete aardappel omelet’ -omdat er geen brood werd bezorgd en ik drie mannen en mezelf ontbijt wilde serveren. Eieren en zoete aardappelen heb ik altijd in huis, want op mijn landje. Dus werd het deze tortilla, met veel peterselie ipv spinazie ( is hier niet) en tomaat voor de kleur. En vooruit, dan ook maar een hand oregano. Superlekker en goed voedzaam voor het harde werk hier op Brava, kleinste kaapverdische eiland. Ik ga nu op zoek naar pompoenrecepten op je site, want die zijn er op t moment ook veel.

 2. Frans Loos 19 januari, 2015 at 11:16 Beantwoorden

  Hoi Kelly
  Al bladerend op je website kwam ik Tortilla tegen. Iets wat wij vaak in Spanje bij onze familie aldaar opgediend krijgen. Deze variant kende ik nog niet. Maar ik ag hem uitproberen. Leuk recept en lijkt mij lekker hoor. Je hoort van mij.
  Groetjes
  Frans

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

goodfoodlove jarig

FEEST! Goodfoodlove is jarig!

Goodfoodlove bestaat alweer 2 jaar! Ongelofelijk wat ik de afgelopen 2 jaar allemaal heb mogen meemaken: koken met sterrenchefs, de leukste blog events, contact met ...