Vier het leven: geniet samen van eten en steun kankeronderzoek

0
lovelifediner

1 op de 3 mensen heeft in zijn omgeving te maken met kanker. Eén op de drie: dat betekent dat het haast onmogelijk is dat je niemand kent die de ziekte heeft of gehad heeft. Het staat vrij statisch, die cijfers, maar de haren op mijn arm gaan er van overeind staan. Dit aantal is echt veel te hoog. In plaats van een dramatisch verhaal neer te pennen (houd ik niet van), schrijf ik dit stuk op de manier zoals Fight Cancer zich ook uit: positief en vol liefde.

Manon en Angel, twee stoere chicks die beiden op hun eigen manier met de $^&*#ziekte te maken hebben gehad, organiseerden pas een lunch bij SNCKBR, die in het teken stond van Fight Cancer. Hoewel het woord ‘kanker’ altijd een hoop emoties losmaakt, werd er deze middag geen traan gelaten. Sterker nog, er werd gelachen, gezellig gekletst en genoten van het heerlijke eten (dit zie je ook in mijn vlog die ik toen maakte). Ondertussen deelden verschillende dames hun verhaal met ons, allemaal met een positieve en liefdevolle toon. Hun gezamenlijke boodschap: vier het leven! Want hoe hard het ook klinkt, we weten allemaal (en zij des te meer) dat het zomaar over kan zijn.

In plaats van rond te gaan met een collectebus, of donateurs te werven, wil het ‘eigenwijze zusje’ van het KWF (want dat is hoe Fight Cancer zichzelf ziet) het anders doen. Positief. En liefdevol. Hoe vaak gebeurt het dat je mensen te eten krijgt? Hier bij mij vrij regelmatig: minimaal een keer per maand (vaak meer) eet ik samen met vriendinnen. De een kookt, de rest neemt een flesje wijn mee. Het idee van Fight Cancer is simpel; maak van zo’n etentje een #lovelifediner en vraag je gasten het wijntje of bloemetje thuis te laten, en in plaats daarvan een donatie te doen voor kankeronderzoek. Er wordt aangegeven dat je bijvoorbeeld €10,- per persoon kan vragen, maar naar mijn idee laat je iedereen daar helemaal vrij in. Alle beetjes helpen, niet waar?

lovelifediner

Post tijdens jullie diner een selfie van jullie ‘proost op het leven’ met #Lovelifediner en tag degene aan wie jij het stokje doorgeeft. Werkt natuurlijk ook op het dakterras! 😉

Het idee achter het #lovelivediner is dat het stokje elke keer overgedragen wordt; degene die het diner dit keer organiseert, wijst de volgende gastheer of -vrouw aan. Ik vind de positieve insteek van deze actie te gek: eten verbindt, en het maakt niets uit of je tijdens het eten het onderwerp kanker bespreekbaar wilt maken of niet. Het gaat erom dat je samen geniet van een fijn moment en goed eten, en daarmee bijdraagt aan meer onderzoek naar de ziekte die wat mij betreft gisteren nog uit de wereld verdwijnt. Proost op het leven!

Meer info over het initiatief, en hoe je alle donaties dan op de juiste plek krijgt, vind je op de website van het #Lovelifediner.

 

 

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: