Super goed eten bij Lavinia Good Food

0
lavinia good food

Lavinia Good Food: alleen al om de naam ben ik fan. Dit leuke zaakje opende 2 jaar geleden zijn deuren aan de Kerkstraat, en nog steeds weten veel mensen dagelijks hun weg te vinden voor een lekker & gezond ontbijt, brunch of lunch. Ook ’s avonds kan je hier tegenwoordig genieten van een healthy maaltje, en ik was een van de eersten die dat mocht uitproberen.

Good food, gezond… Dan denk je misschien al snel aan knagen op een slablaadje. Wrong! Lavinia heeft dezelfde opvatting over good food als ik: goed eten. En ja, dat is gezond (als in vers & zelfgemaakt), maar dat is ook chocolade en wijn. Helemaal in de lijn van Goodfoodlove dus.
lavinia
Met een groepje bloggers kwamen we samen om de avond te beginnen met een glas bubbels en bijzonder lekkere flammküche – met zalm, gember en wakame, zeker het proberen waard. Na heel wat geklets (na al die jaren bloggen ken je elkaar inmiddels goed) gingen we aan tafel. Een tafel gedekt met verse bloemen, Marie Stella Maris water en her en der een keramieken cactus. Het eerste bord dat geserveerd werd, bevatte slechts wat doperwtjes en een gepocheerd kwartelei, maar niet veel later volgden de flesjes met doperwte/muntsoep die we in ons bord goten. Ik weet niet wat er precies met het ei gebeurde toen het in aanraking kwam met de soep, maar ik wenste dat ik er 5 op mijn bord had liggen, zo lekker was het.
Het hoofdgerecht werd in het midden van de tafel geserveerd zodat iedereen kon proeven wat hij wilde. Hou ik van. Ik hou van delen en ik hou van proeven, dus dat deden we ook. Voor de niet-deel liefhebbers; wees niet bang, normaal gesproken krijg je gewoon keurig je eigen bordje. Maar de kans is groot dat je toch een hapje bij je buurman wegpikt, want zowel de aubergine, als de zoete aardappel, de pulled lamb en de zeebaars smaakten ontzettend lekker. Zo lekker zelfs, dat de ene kant van de tafel stiekem bij de andere kant nog wat hapjes wegpikte.
IMG_9316
Het dessert mochten we zelf uitkiezen vanaf de counter, maar toen we alleen maar lekkere taarten zagen, besloten we dat ook deze to share in het midden van de tafel moesten verschijnen. Het enige geluid dat je toen nog hoorde waren smakkende monden, goedkeurde ‘mmm’ en ‘doe mij nog een hapje’. Chocoladecake 1 bleek glutenvrij, de ander bleek vegan en beiden waren ze super smakelijk. Ook de worteltaart en lemon merinque pie vielen bijzonder goed in de smaak.
IMG_9321
Lavinia Good Food doet wat ze belooft: laten zien dat gezond eten heel (HÉÉL naar mijn mening) lekker is, en dat lekker eten heel gezond kan zijn. Kwam je hier al graag voor ontbijt & lunch? Ga dan zeker eens dineren. Ben je hier nog nooit geweest? Eens moet de eerste keer zijn, en spijt krijg je zeker niet!

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

Avocadosoep

RECEPT | Romige avocadosoep

Laatst kreeg ik een leuk mailtje van Suzanne van Leuk Afvallen waarin ze me vertelde dat ze een e-book had uitgebracht met 200 exotische afslankrecepten. ...