Taart eten op het terras bij 100&1

0
lunchen in amsterdam

Buiten de deur lunchen in Amsterdam is iets wat ik dankzij mijn werk erg vaak mag doen. Al doe ik het elke week, het gaat werkelijk nooit vervelen. En zijn altijd wel weer (voor mij) nieuwe zaakjes en ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Natuurlijk doe ik dit niet alleen, met z’n tweeën is het immers veel gezelliger en kan je meer proeven! En heel veel proeven hebben we gedaan bij 100&1, waar mijn vriendinnetje Mieke mee naartoe ging.

Untitled

Aan de Mauritskade, vlak bij de Dappermarkt is waar je 100&1 vindt. Op een hoek, met een groot terras voor de deur waar je zomers de hele dag lekker in de zon kunt zitten. Eind februari is het in Nederland vooral guur, dus helaas geen terras voor ons. Geen probleem, binnen zit je ook leuk aan één van de hoge tafels of in het zitgedeelte achter de counter.


Eigenaresse Rochella ontving ons met een vers sapje en vertelde over haar zaak, die ze vorig jaar juni opende. Naast lunch kan je hier ook terecht voor ontbijt, een kopje koffie met een stukje zelfgemaakte taart of een lekker wijntje met een borrelhap erbij.

Op de kaart staan verschillende sandwiches, tosti’s, salades en sweets. Een broodje kost gemiddeld €6,- en een salade €9,-. Fijne prijzen. Wij kregen een proeverij aan broodjes en taarten wat eigenlijk veel te veel was voor twee personen. Onze favorieten: de rosbief wrap met truffelmayo, het broodje met spicy kip en de idioot lekkere taart die heel veel weg heeft van Twix. De brownie, naar geheim recept, was overigens ook niet te versmaden. Het stukje dat ik achteraf mee nam naar kantoor was binnen no-time op.

Zelfs de koekjes bij de koffie zijn homemade!

 

100&1 is vanaf april dagelijks geopend (tot die tijd zijn ze op maandag gesloten) vanaf 8.30 ’s ochtends tot 17.00 uur of (zomers) 19.00 uur ’s avonds.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: