Te gekke tonijnburgers

4
tonijnburgers

Gisteren plaatste ik een foto van mijn tonijnburger op Facebook en vroeg om een ‘like’ wanneer je wilde dat het recept online zou komen. Het ging het compleet los. Volgens mij heeft een foto nog nooit in zo’n korte tijd zoveel likes gekregen haha!

Ik ben gek op vis en op nieuwe dingen uitproberen. Toen ik gisteren langs ‘vishuisje Herengracht’ (de viskar naast Marqt op de Utrechtsestraat) liep bedacht ik me dat ik zin had in een lekker harinkje, en vroeg ik de visboer naar een lekker visje voor bij het avondeten. Hij vertelde over zijn tonijnburgers. Klinkt top! Maar ik verwachte een kant-en-klare burger. Dat was het dus mooi niet, want ‘een stuk platgeslagen tonijnmoot tussen een broodje, dát is pas een burger.’ Daar kon ik John de visboer alleen maar gelijk in geven. Met een buik vol haring en een tasje gevuld met tonijn, lekkere hamburgerbollen en wat wakame ging ik naar huis. John had me een foto laten zien van ‘zijn’ tonijnburger, en ik besloot dat ik het een goed idee vond om deze ook te maken. En een goed idee was het, want de burger was echt bijzonder lekker! Wij aten er rucola met avocado, olijfolie, peper&zout en mangoazijn (van Simone’s Kitchen uiteraard) bij en dat smaakte perfect.

Die heb je nodig:

Grillpan | 2 schaaltjes | koksmes

Ingrediënten:

Voor 2 personen

2 stukken tonijnmoot | 2 hamburgerbroodjes (van die lekkere met sesamzaadjes) | 2 el. mayonaise | 1 tl. Wasabipasta | 2 el. sojasaus | 1 el. balsamicoazijn | handje wakame | peper & zout

Zo maak je het:

Zet de grillpan aan en kruid de tonijn aan beide kanten met peper&zout. Sla ze met een groot, breed mes wat platter. Snijd de bolletjes door midden en grill ze kort aan de opengesneden kant; de bruine streepjes moeten net licht zichtbaar zijn. Roer in een van de schaaltjes de mayo en wasabi door elkaar en in het andere schaaltje de soja en balsamico.
Doe de tonijn zo lang je wilt onder de grill. Ik vind het lekker als de buitenkant dichtgeschroeid is en de binnenkant rauw, maar je mag hem natuurlijk ook wat langer eronder doen. Smeer de onderkant van het broodje in met een laag wasabi mayonaise en leg de gegrilde tonijn erop. Nu sprenkel je er wat van het balsamico-soja mengsel overheen en leg je er een pluk wakame op. Andere helftje erbij, en klaar ben je! Ik denk dat je serieus maar 10 minuutjes in de keuken staat voor dit gerechtje, dus het is perfect als je niet veel tijd hebt. Of als je gewoon heel snel zin in iets heel lekkers hebt 😉
tonijnburgers

Over de auteur

4 comments

  1. Te gekke tonijnburgers - LikeFood 5 augustus, 2015 at 21:47 Beantwoorden

    […] Ik ben gek op vis en op nieuwe dingen uitproberen. Toen ik gisteren langs ‘vishuisje Herengracht’ (de viskar naast Marqt op de Utrechtsestraat) liep bedacht ik me dat ik zin had in een lekker harinkje, en vroeg ik de visboer naar een lekker visje voor bij het avondeten. Hij vertelde over zijn tonijnburgers. Klinkt top! Maar ik verwachte een kant-en-klare burger. Dat was het dus mooi niet, want ‘een stuk platgeslagen tonijnmoot tussen een broodje, dát is pas een burger.’ Daar kon ik John de visboer alleen maar gelijk in geven. Met een buik vol haring en een tasje gevuld met tonijn, lekkere hamburgerbollen en wat wakame ging ik naar huis. John had me een foto laten zien van ‘zijn’ tonijnburger, en ik besloot dat ik het een goed idee vond om… Bekijk het hele artikel […]

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

virgo wine

Toffe wijn van Virgo

Een tijdje terug ontving ik een mailtje van Diogo, een Portugese man die naar Nederland kwam om zijn wijn te presenteren. Hij vroeg of ik ...