Thuis koken als een chef

2
Bilder en de clercq

Bilder & de Clercq is een toffe samenwerking aangegaan waardoor iedereen (maar dan écht iedereen) thuis kan koken zoals een chefkok dat in een restaurant doet. Je denkt vast dat dit heel lastig is. Nope! Ik zal je vertellen waarom =)

20140814_113401

Zoals ik jullie al eerder vertelde werkt Bilder & de Clercq met een super handig concept: je kiest een recept uit en neemt precies genoeg ingrediënten mee voor het aantal personen waarvoor je gaat koken. Hierdoor zit je a: Niet meer verlegen om inspiratie en b: Je gooit veel minder weg, omdat je precies genoeg in huis gehaald hebt. De winkel laat zich bij het ontwikkelen van nieuwe recepten graag inspireren door chefkoks en hun signature dishes en dat bracht ze op een idee: het in huis halen van de beste gerechten uit de Amsterdamse horeca. De chefs van Par Hasard, Bar Americano en Envy kookten hun beste gerecht, wat Bilder & de Clercq vervolgens vertaalde naar de bekende stap-voor-stap receptenkaarten.

Untitled

Op donderdag 22 januari ging het concept van start met de signature dish van Envy: gegrilde entrecote met rode bieten en port. Dit recept blijft zo’n 4 weken verkrijgbaar in de winkel, waarna het de beurt is aan Bar Americano. Wanneer hun tijd erop zit wordt het gerecht van Par Hasard beschikbaar en daarna is het tijd voor 3 andere zaken die hun beste recepten beschikbaar stellen.

Untitled

Begin vorige week mocht ik de gerechten van alle drie de zaken proeven en ik kan je vertellen dat ze absoluut de moeite waard zijn. De entrocote combineert heerlijk met de bieten, de ‘Sopranos’ pasta van Bar Americano is werkelijk fantastisch (deze ga ik een keer bij ze in de zaak eten) en ook de steak tartare van Par Hasard is niet te versmaden. Maar goed dat niet alle drie de gerechten tegelijk verkrijgbaar zijn, want ik zou niet kunnen kiezen 😉

Untitled

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: