TIP | Foodelicious box

2
foodelicious

Op Goodfoodlove schrijf ik altijd over dingen waar ik enthousiast over ben. Producten waar ik niet zo wild van ben halen dan ook mijn blog niet. Maar soms zijn er dingen waar ik extra blij van word, die verdienen eigenlijk een speciale vermelding. De FDbox die ik uit de handen van de mensen achter Foodelicious mocht ontvangen is daar één van.

20140701_160020

Restaurant Antichic in Rotterdam was het decor voor de presentatie van de allereerste Foodelicious box. Ik kende Foodelicious vooral van Instagram, waar altijd heerlijke foto’s voorbij komen, maar het blijkt veel meer dan dat te zijn. Eigenaren Herman en Jaime begonnen met een winkel vol met producten die ze bij de producenten zelf uitgezocht hebben. Denk aan olijfolie en azijn uit Italië, gedroogde worst uit Spanje en echte Rotterdamse kaas. Alleen het beste is goed genoeg en de leveranciers worden dan ook uitgezocht op ambacht en kwaliteit. De Rotterdamse winkel bleek erg populair en zo ontstond er een groothandel, webshop en nu dan ook de Foodelicious box: een doos vol lekkernijen die tweemaandelijks zal verschijnen.

20140701_153200

Antichic liet ons op culinaire wijze kennis maken met de producten uit de box, waarvan de eerste versie exclusief voor ‘ons’ gemaakt is. Een heerlijke mocktail van vlierbloesemsiroop en ginger ale, een bijzondere cocktail met tomatensap en watermeloen (verrassend lekker!) en mijn guilty pleasure: pasta met truffelsaus en Parmezaanse kaas. Daarnaast ook nog een prachtig gerechtje met zalm en wilde rijst en een idioot lekker nagerechtje van witte ganache met licor 43 en salted caramel. Als ik nog een keer in Rotterdam ben ga ik zeker bij Antichic eten, wat kunnen ze geweldig koken zeg.

20140701_160835

Goed, dan nu de box! Tja, wat kan ik er over zeggen. Lekker, lekker LEKKER! Mango azijn, Italiaanse parpardelle, een potje verrukkelijke truffelsaus, het bijzondere sap met zeewater, witte champagnetruffels… ik kwijl nog net mijn toetsenbord niet onder 😉 Zoals je ziet zijn het niet de meest alledaagse producten. De Foodelicious box is dan ook echt een tweemaandelijks cadeautje voor jezelf: sommige producten eet je direct op (zoals bij mij de half-baked amaretti koekjes mijn huis bijna niet eens gehaald hebben) en andere producten doe je langer mee, zoals de doorzichtige (ja, echt!) ketchup. Natuurlijk is de box elke keer weer gevuld met andere, nieuwe producten en is het dus elke keer weer een verrassing wat er voor lekkers in zit. Benieuwd naar de box? Hier kan je hem bestellen. Oh, en als je er toch bent, kijk zeker even rond in de webshop. Krijg je geen spijt van…

20140715_141007
20140715_141120
20140715_141950

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: