Nice is nice!

3
tips voor nice
Nice. Ik snap die naam wel: als je het op z’n Engels uitspreek is het nice en dat klopt precies. Vroeger had ik het niet zo met Frankrijk. Ik snapte het eten niet echt en de mensen die ik tegenkwam vond ik niet zo aardig als bijvoorbeeld Grieken of Italianen. Ik weet niet of het aan mij ligt (ik ben immers ouder geworden, snap de Franse keuken inmiddels maar al te goed en spreek een woordje Frans) maar ik begin langzaam maar zeker een echte liefde voor het land te ontwikkelen.
IMG_0554
Het begon zo’n 3 jaar geleden toen we met vrienden naar haar ouders in de Bergerac gingen – naar een schattig dorpje genaamd St. Chamessy. Het was een prachtige omgeving: veel ruimte, rust, dieren, een lokaal marktje met verse vis, wat wijnhuizen in de regio en hele vriendelijke mensen. Ik snapte ineens wel een beetje waarom zoveel mensen Frankrijk zo fijn vinden, maar ik dacht dat we gewoon mazzel hadden en dat deze regio toevallig leuk was. De afgelopen tijd heb ik ook Reims en Parijs mogen bezoeken en ook hier was mijn ervaring positief. Aardige mensen, heerlijk eten en een bepaald sfeertje wat ik niet goed kan omschrijven, maar waar ik heel blij van word.
IMG_0542
En nu dus Nice. Tig ging met een vriend naar Barcelona en zou via Frankrijk terug rijden. Mijn vriendin Nicky zat in St. Tropez dus ze zouden haar oppikken en wat dagen in Nice doorbrengen. Alle reden voor mij dus om ook – stiekem – een ticket te boeken (hoe dat gegaan is lees je hier) en naar de Cotes d’Azur te vliegen. In de tijd dat ik nog voor Transavia vloog heb ik veel passagiers naar Nice gebracht en dat was toentertijd op z’n zachts gezegd niet het meest gezellige volk wat je aan boord kon hebben.
tips voor nice
Mijn beeld van de kustplaats was dus zo-zo – omdat ik dacht dat er dus alleen maar van die kwallen zouden zijn – maar daar bleek helemaal niets van waar. Ik heb het ervaren als een mooie, grote en bruisende stad die een bepaalde luxe sfeer uitstraalt, maar niet zo poepchique is als ik dacht. Ik vind het vooral heel vakantie-achtig aandoen door de palmbomen en de kilometers lange boulevard. Maar ook heel Frans door de vele boulangers, bouchers en bistrots. Maar ook heel stads door de eindeloze straten, hoge gebouwen en ontelbaar veel stoplichten. Eigenlijk is het alles in één dus, en ik heb in drie dagen overal van genoten.
IMG_0532
Natuurlijk hebben we in zo’n korte tijd niet heel veel kunnen ontdekken, maar toch heb ik er een paar favorieten bij. En natuurlijk deel ik deze graag met jullie =D

Aan het strand liggen bij Sporting

Foto 07-09-15 15 31 50 Foto 07-09-15 18 19 00

Een heerlijke zaak aan het strand met fijne bedden, handdoeken verhuur, een smakelijk ontbijt & lunch (salade met fruits de mer!) en heerlijke wijnen. Het personeel is vriendelijk en bedient je op het strand. De paar duiven die er rondlopen zijn niet bang voor mensen en eten zelfs uit je hand! Vind ik dan weer leuk 😉 Ohja, neem je portemonnee mee want het is niet goedkoop. – Bezoek de website

Eten bij L’Atelier du port

Foto 06-09-15 22 41 28

Deze tip kreeg ik van een Franse jongen. L’Atelier du port is een hele leuke bistro in een straatje met een klein maar fijn terras. De bediening is super enthousiast, de menukaart staat (zoals bij de meeste bistro’s) op een krijtbord en het eten is heel lekker en kraakvers. Het vlees is van goede kwaliteit en er wordt veel huisgemaakt. Het restaurant is betaalbaar en dat zijn de lekkere wijnen ook.

Winkelen in vieille ville

IMG_0552

Vieille ville, oftewel ‘oude stad’ is dé plek om lekker rond te slenteren. Smalle straatjes, winkeltjes, bistro’s. Een oud centrum zoals een oud centrum hoort te zijn.

Eten bij Taca d’oli

Foto 07-09-15 22 58 18
Dit restaurantje in een smal straatje van het oude centrum is blijven hangen in de jaren 80 maar dat siert ze. Een oude meneer is al meer dan 25 jaar eigenaar. Je krijgt hier voor het eten nog een broodje van het huis, en bij de koffie een lekker borreltje. Alles is super goed op smaak gemaakt met de juiste kruiden. De vispan is een echte aanrader: deze zit bomvol verse vis en je kunt er lekker met z’n allen uit eten. Ook het dessert was een feestje: een mega lekkere aardbeien sabayon.  – Bekijk hier de Facebookpagina van het restaurant

Wijn kopen bij Canavin

Foto 07-09-15 18 45 58
Het ruikt in dit winkeltje gewoon naar houten vaten. Het is er klein, rommelig en daarmee echt Frans. De prijzen lopen €5,- tot over de €100,-, maar de meeste flessen zijn heel betaalbaar. De eigenaar is een hele aardige man die weet waar hij het over heeft en goed Engels spreekt. De wijnen komen uit verschillende Franse regio’s en er wordt ook gekoelde wijn verkocht. –

Crêpes en galettes eten bij Granny’s

Foto 08-09-15 12 24 58
Wanneer je in Frankrijk bent moet je absoluut een crêpe of een galette (de hartige variant van de crêpe) eten. Midden in het oude centrum zit Granny’s, waar je lekkere crêpes en galeries kan eten.Niet mooi opgemaakt, wel heel erg lekker. Je zit midden in het oude centrum, op het terras in de zon op oude meubeltjes, terwijl de chique promenade om de hoek ligt. Aanrader: de crêpe met banaan en rum.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

3 comments

 1. san 11 september, 2015 at 07:44 Beantwoorden

  WoW! Wat een fijne start van mijn ochtend, dankzij jouw heerlijke blog!
  Frankrijk is mooi hè? 🙂
  Hadden jullie een hotel geboekt?
  Geniet nog lekker na lieve Kelly!
  Fijn weekend alvast!
  Liefs,
  Sandra

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: