Welkom in de Aziatische keuken

0
aziatische keuken

Spannend, exotisch en gewoon heel erg lekker– het denken aan oriëntaals eten alleen al doet het water in de mond lopen! Oriëntaals eten staat bekend om de rijke kleuren, volle smaken en aromatische geuren die al van veraf herkend worden. Op Goodfoodlove ben je nog maar weinig (eigenlijk geen) gerecht uit de Aziatische keuken tegengekomen. Niet omdat ik het niet lekker vind, integendeel, maar gewoon omdat ik er niet zoveel over weet. Het leek me een leuk moment om eens op onderzoek uit te gaan en je wat te vertellen over de deze keuken.

Westwing - Oriental Kitchen 3

De oriëntaalse cuisine omvat verschillende kookkunsten van het verre Oosten zoals de Chinese, Japanse en Koreaanse keukens. De verscheidenheid aan culturen en volkeren reflecteert het voedsel van de oriëntaalse keuken. Hiernaast zien we in de Oosterse maaltijden juist ook heel erg het evenwicht en de balans uit de Chinese keuken terug komen.

wokpan-algemeen

De wok (waar Westwing je nog veel meer over kan vertellen) is een vaak gebruikt instrument in de Aziatische keuken. Alles wordt kort en op hoog vuur gebakken wat ervoor zorgt dat de producten lekker knapperig blijven en dat de goede voedingsstoffen niet kapot gekookt worden.

Mijn foodie friend Vanessa is een ware pro als het om de oriëntaalse keuken gaat. Ze kookt de lekkerste gerechten en maakt hier prachtige foto’s van. Ik heb een aantal recepten voor je verzameld: als je op de foto klikt ga je naar het recept toe.
enhanced-buzz-10780-1381354490-49
IMG_2856-1024x1024
IMG_8236-e1402326590755-1024x1024

Naast het verleidelijke eten staat de oriëntaalse cuisine ook bekend om het design van de keuken, evenals de prachtige accessoires die gebruikt worden tijdens het koken en het opeten. Tegenwoordig is de wok niet alleen meer in Azië een hoog gewaardeerd kookgereedschap – koks over de hele wereld maken gebruik van deze pan. Overigens zijn de typische theepotjes uit Japan, waar groene thee in wordt geserveerd, en de houten bamboe placemats nu ook heel populair in veel Westerse huishoudens.

De typische stijl van een Oriëntaals keuken design is modern, heeft strakke lijnen en maakt veel gebruik van bamboe en staal. Populaire kleuren zijn rood, zwart, wit, donker bruin en wit of zilver. Een oriëntaals design kan een frisse look in elke woning brengen en wordt steeds populairder in keukens over de hele wereld.

Weswting - Oriental Kitchen 1

disclaimer

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: