Wortelsoep met currypasta en koriander

4
wortelsoep met currypasta

Steeds vaker maak ik een grote pan soep voor de lunch. Ideaal om restjes groenten te verwerken en zo aan mij dagelijks dosis groenten binnen te krijgen. Wortelen zijn zeker niet mijn favoriete groenten, maar door de abrikozen krijgt de wortelsoep een lekkere zoete smaak waardoor ik de wortelen een stuk lekkerder vind smaken.

Je weet vast wel dat wortelen goed zijn voor je ogen, maar weet je ook waarom?

In wortelen zit beta-caroteen. Dit stofje zet je lichaam om in vitamine A en deze vitamine zorgt ervoor dat je ogen goed blijven werken. Nog een voordeel van beta-caroteen is dat je er een stralende huid van krijgt. Maar het allergrootste voordeel is dat deze soep ongelofelijk lekker smaakt. Aan tafel!

Dit heb je nodig

Soeppan

Staafmixer

Ingrediënten 

(voor 6 personen)

1 kilo geschrapte wortelen
3 uien
2 eetlepels currypasta (ik gebruik Mild Curry – Indiase kruidenpasta van Patak’s)
1 bouillonblokje
2 cm verse gember
200 gram gewelde abrikozen
1,5 liter water
6 eetlepels Griekse yoghurt
bosje koriander
olijfolie

Zo maak je het

Snijd de wortelen in kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter. Snijd de uien en bak deze in een soeppan met wat olijfolie totdat ze glazig zijn. Voeg dan de wortelen toe samen met de currypasta. Bak de wortelen 5 minuten op laag vuur. Doe daarna de abrikozen, het bouillonblokje, water en de geraspte gember erbij. Je kunt de gember ook alleen in kleine stukjes snijden. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur koken en pureer de soep glad met een staafmixer. Snijd de koriander in kleine stukjes en strooi dit over de soep. Roer tenslotte een lepel Griekse yoghurt per soepkom door de wortelsoep. That’s it!

wortelsoep

Heel tof als je mijn recept maakt en deze wil delen op social media. Als je hashtag #goodfoodlove gebruikt en @goodfoodlovekel tagt kan ik jouw foto zien, en dat vind ik leuk!

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

 

Over de auteur

Redactie - Jantine

Jantine is - zoals het een echte foodlover betaamt - gek op alles wat met eten en drinken te maken heeft. Daardoor is ze altijd op de hoogte van de laatste foodtrends, de nieuwste restaurants en de lekkerste recepten. Zelf staat ze ook het liefst in de keuken om een nieuw gerecht uit te proberen. Naast koken en uit eten gaan is ze gek op reizen, fitness en hardlopen.

4 comments

 1. Merel Teunis 25 juli, 2016 at 11:45 Beantwoorden

  Hi Kelly! Lekker recept, ik verwerk ook vaker de curry in soepen. Gaat ook goed samen met de zoete aardappel/pompoen soep vind ik 😉 Deze combinatie ga ik even onthouden!

  Liefs, Merel
  (link verwijderd)

 2. Fabian 21 juni, 2016 at 10:30 Beantwoorden

  De moeder van mijn vriendin maakt altijd soepen voor ons. Zelf hou ik ook heel erg voor koken, dus ik ga deze maar eens voor haar maken. Vorig zomer had ik samen met mijn vriendin als toetsje aardbeien soep gemaakt. Was je daar al bekend mee?

  • Kelly 21 juni, 2016 at 13:08 Beantwoorden

   Wat lief dat je ook voor haar gaat koken! Ja aardbeiensoep ken ik wel =) Heb het wel eens gegeten maar het is niet echt mijn favoriet… vind jij het wel lekker?

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: