Zeewier tagliatelle met romige carbonara saus

0
zeewierpasta

Volgens Seamore – het bedrijf achter de biologische zeewiertagliatelle – is zeewier de pasta van de toekomst, want zeggen ze “we eten te veel pasta en te weinig groenten en zeewierpasta vervangt het één voor het ander”. Klinkt goed! Daarnaast kan zeewier op een duurzame manier worden verbouwd en zit het vol eiwitten. Zeg je gezond en duurzaam dan ben ik al snel overtuigd dus pakte ik mijn pannetjes, snijplank en messen en ging ik aan de slag.

Bij het openmaken van de verpakking had ik wel mijn twijfels of de zeewierpasta wel zou matchen bij de rest van de ingrediënten, want je kunt niet bepaald om de ziltige lucht heen. Seamore zegt dat de zeewierpasta een vervanging is voor elk ander pastagerecht. Daarom maak ik een klassieke Italiaanse pasta carbonara. De carbonara maak ik zonder slagroom, want een traditionele carbonara is zonder saus. Oh en no worries…de zeelucht verdwijnt wanneer je de pasta kookt. Wat er overblijft is een heerlijke pasta die ontzettend goed vult!

seamore

Dit heb je nodig

Hapjespan | kaasrasp

Ingrediënten

voor 4 personen
100 gram zeewiertagliatelle |  250 gram pancetta | 100 gram Parmezaanse kaas |  4 eierdooiers, 3 eiwitten | verse peper

Zo maak je het

Kook de zeewiertagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (20 minuten). Snijd de pancetta in plakjes en voeg de deze toe in een hapjespan en bak zo’n 10 minuten op halfhoog vuur.
Meng in een kommetje de eierdooiers en eiwitten met de helft van de Parmezaanse kaas en bestrooi met peper. Voeg de gekookte zeewiertagliatelle toe aan de pancetta en roer door elkaar. Zet het vuur uit en voeg het eiermengsel toe. Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas over de pasta en voeg peper naar smaak toe. Geniet van je bijzonder lekkere maaltje!
Over de auteur

Redactie - Jantine

Jantine is - zoals het een echte foodlover betaamt - gek op alles wat met eten en drinken te maken heeft. Daardoor is ze altijd op de hoogte van de laatste foodtrends, de nieuwste restaurants en de lekkerste recepten. Zelf staat ze ook het liefst in de keuken om een nieuw gerecht uit te proberen. Naast koken en uit eten gaan is ze gek op reizen, fitness en hardlopen.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: