10 x scary Halloween hapjes

2
halloween hapjes

Booooo! Het is bijna Halloween! Hoewel het natuurlijk helemaal niks met Nederlandse traditie te maken heeft zie ik het de afgelopen jaren wel steeds meer verschijnen in ons land. Winkels liggen vol met pompoenen waar je met stickers gezichtjes op kunt maken, Walibi organiseert speciale fright nights en ik kan me nog een feest herinneren een aantal jaar terug waar ik met een paar flikkerende duivelsoortjes heen ging.

Ook Pinterest staat vol met inspiratie voor Halloween, en ik heb mijn favorieten voor jullie verzameld. De precieze recepten weet ik niet, maar ik probeer zo goed mogelijk uit te leggen hoe je dit zelf kunt maken. Trick or treat!

Hotdog vingers

halloween hapjes

Bron

Deze vind ik zó creepy cool! En ze zijn hartstikke makkelijk te maken. Je hoeft de knakworsten alleen wat in de snijden, er aan de bovenkant een plakje af te halen en de ketchup doet de rest van het werk. Ook leuk voor een gewone verjaardag, om iedereen  lekker de stuipen op het lijf te jagen 😉

Bloody handshake

halloween hapjes

Bron

Nog zo’n super makkelijke met een cool effect. Maak een grote bowl met limonade (of sangria, beter plan) en gebruik een plastic handschoen om ijsblokjes te maken. Extra tip voor als je blacklight hebt: tonic licht blauw op.

Hamburgermonsters

halloween hapjes

Bron

Typisch gevalletje van kleine moeite, groot effect. Snijd gezichtjes uit cheddarkaas en leg ze, tijdens de laatste paar minuten bakken, op de hamburger in de pan. Ik zou het broodje onder de burger nog wel opleuken met wat sla, tomaat  en een lekker sausje voor de smaak.

Pumpkin borrel bowl

360217670166596360.jpghalloween hapjes

Bron

Oeh dit is een van mijn favo healthy borrelhapjes! Lekker wat knapperige groenten gedipt in de humus. De pompoen kan je uithollen en als mooie schaal voor de humus gebruiken. De binnenkant gooi je uiteraard niet weg: daar maak je een lekkere soep of pompoenbrood van.

Kattenbak chocokak

halloween hapjes

Bron

Hahaha deze is zo goor, maar zó grappig! Je kunt het op verschillende manieren maken, maar ik zou als ondergrond voor een niet-in-elkaar-gezette reep gaan (wel minder plakkerig maken) en als ‘drollen’ zijn de dadelsnoepjes perfect geschikt. De nootjes aan de buitenkant laat je weg en van de balletjes maak je uiteraard vakkundig gekneede drolletjes. Ook hilarisch voor Sinterklaas als surprise! (Ik zou hem wel willen krijgen 😉 )

Bloody velvet cake

halloween hapjes

Bron

Oke, hier heb je wel wat bakskills voor nodig. Een heerlijk red velvet cake recept heb ik voor je, maar voor de buitenkant moet je toch echt het plaatje als voorbeeld gebruiken. Bovenom lekker wat jam (zonder stukjes) en voor een extra dramatisch effect laat je een mes eruit steken.

Lekkere spinnetjes

halloween hapjes

Bron

Deze spider oreo’s zijn vooral heel schattig en niet heel eng. Daarbij zijn ze makkelijk te maken: met een klein balletje marsepein (of iets dergelijks) plak je zwart/witjes bovenop (alleen de witte dan), de veters steek je zo in de zachte vulling en met eetbare stift maak je de oogjes af. Ook leuk voor kids als traktatie =)

Wrrrrrraps
halloween hapjes

Bron

Ah, weer zo’n makkelijke met een groots effect! Deze lijken qua idee op de hamburgers: je hoeft alleen een gezichtje uit te snijden. De wrap kan je warm eten als avondeten, maar ook koud als lunch (heerlijk met pindakaas en banaan).

Creepy crisps

halloween hapjes halloween hapjes

Bron

Dit vind ik toch zo’n leuk idee! Kijk nou hoe mooi het allemaal combineert, en hoe weinig je ervoor hoeft te doen. En volgens mij smaakt het ook nog eens fantastisch bij elkaar. Zo’n papieren zak die je omvouwt staat natuurlijk  extra leuk, en zo kan je het bijvoorbeeld ook meegeven na een partijtje. Of je neemt het mee, samen met een flesje wijn, als je ergens gaat eten. Daar verras je zeker mee!

Boooooohnanen en maaaaaahndanrijnen

halloween hapjes

Bron

We sluiten af met een schattige healthy Halloween snack: deze leuke banaantjes en mandarijnen. Hoe leuk is het om dit als verrassing aan je kind mee naar school te geven?! Even een stukje bleekselderij in de mandarijn, wat chocoladedrops op de banaan en je hebt een leuk spookje en een pompoen. Misschien dé gouden tip voor als ze normaal niet graag fruit eten..?
Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: