5 ideeën voor een knallende oudejaarsavond in Amsterdam

0
Vuurwerk over de Magere brug (Fireworks over the Magere Brug)

Lekker thuis chillen, naar een dik feest of genieten van vuurwerk: waar je ook zin in hebt, het kan allemaal tijdens oud & nieuw. Omdat ik het dit jaar – sinds tijden – weer als inwoner van Amsterdam vier, heb ik de leukste feestjes in de stad op een rijtje gezet. Niet de grootste clubs met de drukste feesten, maar een selectie van kleinere feestjes die de moeite waard zijn om heen te gaan op deze feestelijke avond. Happy 2017!

Oud & Nieuw spektakel bij Edelwise

Mijn favoriete ‘laatste vrijdag van de maand’ besteding: Edelwise! Na hun eigen festival komen ze nu ook met een nieuwjaarsfeest, bomvol gekkigheid zoals je dat van Edelwise gewend bent. Denk aan een cursus afdansen, filosoferen over de future en een bingo (waarbij ik vorige keer mijn inmiddels beroemde testbeeldpak won). Gekkigheid én gezelligheid gegarandeerd dus!

Edel Oud&Nieuw Spektakel
Tijd: 22:00-:05:00 uur 
Locatie: Het Sieraad
oud en nieuw edel

Great Gatsby bij Venster 33

Venster 33 gaat terug naar de  Roaring Twenties: wapperende wimpers, sjansende pareltjes, (in) smoking hete mannen en adembenemend elegante vrouwen. The Great Gatsby is de inspiratiebron voor hét oud-en-nieuw feestje! Geniet van een uitbundig feest met cocktails, GT’s en hapjes, en een aantal awesome DJ’s die vanaf 22.30 uur de leukste funk, disco, house en hitjes ten gehore brengen.

Doe mee aan de winactie op mijn Facebookpagina om kaartjes te winnen

Ga naar de Facebookpagina van dit event

great gatsby

Bootje varen over het IJ

“I’m on a boooooooaaaaaaaaat!” Als jij rond middernacht deze uitspraak over de Amsterdamse wateren wil schreeuwen, ben je bij IJgenzinnig aan het juiste adres. De beste plaatjes op het gebied van House, Breaks, EDM, Bass en Electro komen deze avond voorbij. Vanaf 21:45 tot 22:30 kan er opgestapt worden op het Azartplein (eindhalte tram 10). Kom je liever na 12en, of wil je vroeg je nest in? Er kan ook om 01:30 opgestapt en afgestapt worden.

IJgenzinnig

Azartplein

Hier koop je tickets

Ga naar de Facebookpagina van het event

ijgenzinnig

Gewoon bij de Ebeling

Geen dikke line-up, geen maf thema, maar gewoon een ouderwets gezellige avond bij de Ebeling. Wel met oliebollen en bubbels uiteraard. Kom je met een groep? Meldt dat van tevoren dan even. Oh, en neem je hengeltje mee, want er wordt wat afgeflirt in deze tent. Als dat geen lekker begin van het nieuwe jaar is 😉

De Ebeling

Overtoom 52

Ga naar de Facebookpagina van de Ebeling

de ebeling

In de stad

Geniet je liever in de buitenlucht van de sfeer die er met oudjaar in Amsterdam hangt? Dit zijn de meest populaire plekken:

Vuurwerk aan de Amstel

Je hebt hier het mooiste uitzicht vanaf de Magere burg

Nationale aftelmoment

Aan het Oosterdok. Vanaf 23 uur is er een DJ, en het VOC schip en scheepvaartmuseum vormen achtergrond voor prachtige vuurwerkshow.

Feesten op de pleinen

Vanaf 21.30 uur is het feest op het Leidseplein, Rembrandtplein en op de Nieuwmarkt. Let wel: deze pleinen zijn super druk en er lopen vooral toeristen.

nieuwmarkt

Bron foto

Gratis parkeren?

Als je met de auto naar Amsterdam komt, is het fijn als je a. deze kwijt kan, en b. geen vermogen hoeft te betalen. Nieuwjaarsdag geldt als een feestdag wat betekent dat je gratis kan parkeren op straat, behalve in stadsdeel Centrum, Zuidoost, op het NDSM-terrein in Noord en in het Dierenpark.

Centrum 
In stadsdeel Centrum betaal je op feestdagen van 12.00 tot 24.00 of 04.00 uur (zoals op een zondag).

Zuidoost
In stadsdeel Zuidoost betaal je op feestdagen van 12.00 tot 21.00 uur.

Noord
In stadsdeel Noord, op de NDSM-werf, betaal je op feestdagen van 09.00 tot 23.00 uur.

Tip: check de info over de verschillende P&R plekken in Amsterdam op deze website.

Tip 2: parkeer je auto buiten de ring (grotere kans op plek) en ga lekker met een Uber de stad in. Kost helemaal niet veel, zeker niet als je deze kortingscode gebruikt: 9gow4

ALVAST EEN SPETTERENDE AVOND EN EEN HAPPY 2017!

Bron omslagfoto: de Fotoblogger

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: