5 x leuke horeca met kerst in Amsterdam

0
 Nog maar een paar dagen en dan is het kerst! Wil je graag buiten de deur eten, of overdag een bezoek brengen aan de Amsterdamse horeca? Typhoon verzamelde een aantal leuke tips voor je.   

Jansz. en Pause’s winter garden

De binnentuin van het Pulitzer hotel is omgetoverd tot Pulitzers Winter Garden, inclusief 10 meter hoge Deense spar met 1500 schitterende lichtjes. Bewonder deze boom en de verlichte tuin vanaf een verwarmd tafeltje in Pause en Jansz. onder het genot van een warme chocolademelk en rum. Naast de welbekende kerstklanken is er ieder weekend een live optreden van 15:00 tot 17:00 uur. De Pulitzer’s Winter Garden is dagelijks geopend van 12:00 tot 22:00 uur.

Bron foto’s: Jansz.

Vondelpark 3

Een aantal weken terug schoof ik aan bij een pre-kerstdiner in het gezellige Vondelpark 3. De naam doet het al vermoeden: deze zaak vind je midden in het Vondelpark, vlakbij de ingang bij de Gondelkerk. Hier weten ze echt wat gezelligheid is: grote schalen met fantastisch lekker eten op tafel, zodat je er een heerlijk huiselijk familiegevoel bij krijgt. Op eerste en tweede kerstdagen serveren ze een speciaal brunchmenu, waarvoor je kunt reserveren op hun website.

PARK

De holidays vier je in de nieuwste hotspot van Amsterdam Oost: PARK. Midden in het Oosterpark geniet je van een prachtig interieur en de meest feestelijke gerechten. Het speciale menu begint met een bisque van kreeft, vervolgt met gebakken eendenlever en geroosterde biet, kalkoenborst met kastanjes en sluit af met pure chocoladecake met gekarameliseerde ananas. Vergeet ondertussen niet te genieten van het bijpassende wijnarrangement.
PARK Amsterdam oost

The White Room

Kerst is hét moment om in goed gezelschap te genieten van gastronomie op hoog niveau. De keuken van The White Room wordt aangestuurd door Arturo Dalhuisen, die zijn gasten graag verwend met verrassende culinaire gerechten. Het oog wil ook wat en in dat opzicht is The White Room, met zijn goud-witte interieur, perfect voor kerst. Naast een uitgebreid diner-arrangement kan je hier met de feestdagen ook heerlijk lunchen.

Bron foto’s: The White Room

Foodhallen

Deze winter wordt de oude tramremise niet alleen versierd, maar zijn er ook verschillende activiteiten te doen. Vanaf maandag 19 tot en met vrijdag 23 december is er speciaal muzikaal programma waarbij bezoekers, onder het genot van glühwein, kunnen luisteren naar o.a. Rudolph and the Cranberries, Babette Verhoef Quartet en het American Black Gospelchoir. Het gehele programma is terug te vinden op de Facebookpagina. 24 & 26 december zijn de Foodhallen ook gewoon open, en kan je er vanaf 11 uur terecht voor al het lekkers dat ze serveren.
foodhallen
Ik ben zelf een avond in de Pijp te vinden, en een andere avond bij de Japanner. Er moet natuurlijk ook nog zelf gekookt worden, dus dat doe ik op ‘derde kerstdag’ met vriendinnen. Wat gaat het worden voor jou: schuif je aan bij een van deze zaken, of duik je zelf de keuken in?

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: