5 overheerlijke ovenschotels

0
ovenschotel recept

Het is al lang geen geheim meer dat ik minder met koken bezig ben dan eerst. Lekker eten is nog steeds m’n grootste hobby 😉 maar wat betreft koken moet ik nog steeds een beetje inkomen in het alleen zijn. Waar ik tijdens mijn relatie nog een berichtje kon sturen met ‘schat, waar heb jij trek in vanavond?’ weet ik het nu simpelweg vaak niet. Lang leve mijn lieve ‘foodblog collega’s’ met hun sites waar nog wel regelmatig lekkere receptjes op verschijnen. De komende weken wil ik ze op een leuke manier bedanken voor inspiratie op dagen dat ik even niet weet wat ik op tafel moet zetten. 

Ik begin vandaag met Linda, van de smakelijke blog Lekker eten met Linda. Haar recepten zijn toegankelijk, voor iedereen te maken (want: nooit heel moeilijk) en bovenal lekker. Daarnaast is Linda een ontzettend gezellig en lief mens, en is het altijd leuk haar tegen te komen op events.
Ik vroeg haar naar 5 ovenschotel recepten, juist omdat ik precies dat dus nooit meer maak. Eeuwig zonde, want ovenschotels zijn te gek. Welke van de volgende ovenschotel recepten is jouw favoriet?

Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

Ik ben echt een sucker voor pompoen en zoete aardappel, en al helemaal in combinatie met geitenkaas of feta. Deze ovenschotel heeft het allemaal!

pompoen ovenschotel

Klik hier om naar het recept te gaan

Macaroni ovenschotel met broccoli

Pasta uit de oven, met broccoli, kastanje champignons en mozzarella. Dan kan alleen maar heel, héél lekker worden!

macaroni ovenschotel

Klik hier om naar het recept te gaan

Ovenschotel met rode kool en gehakt

Rode kool met appeltjes, wie kent het niet? Dat, plus nog heel veel ander lekkers proef je in dit lekkere gerecht.

ovenschotel rode kool

Klik hier om naar het recept te gaan

Prei ovenschotel met gehakt

Ik was vroeger altijd heel blij als mijn moeder dit op tafel zette. Wij aten het altijd met aardappelschijfjes, maar Linda doet er couscous in. Lekker hoor!

prei ovenschotel

Klik hier om naar het recept te gaan

Pasta uit de oven met bonen

Tot slot wederom een ovenschotel met pasta, gewoon omdat het zo lekker is. Daarbij is het perfect als je (een dagje) geen vlees eet: er zitten namelijk bonen in de ovenschotel, waardoor het lekker voedzaam en gezond is. Ohja, en tomaat en olijf blijft een fantastische smaakcombinatie!

pasta uit de oven

Klik hier om naar het recept te gaan

Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze foodie collega inspiratie! Al enig idee wie de volgende gaat worden…? Suggesties mag je natuurlijk altijd achterlaten in een reactie onder dit bericht =)

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

Omelegg

HOTSPOT | Omeletterie Omelegg

Een omeletterie. Heb jij er ooit van gehoord? Ik ook niet, tot ik werd uitgenodigd bij de eerste omeletterie van Nederland: Omelegg. ’s Ochtends heel ...