9 x inspiratie voor een lekker kerstontbijt

0
lekker kerstontbijt

Kerst staat voor gezelligheid, familie, elkaar verrassen met mooie cadeaus maar let’s be honest: kerst gaat eigenlijk vooral om eten. Lekker, veel en uitgebreid eten. Ook het kerstontbijt is een belangrijke maaltijd: veel mensen geven elkaar op kerstochtend de kerstcadeautjes. Nu kan je natuurlijk uitpakken met een tafel vol ei, bacon, afbakbroodjes en jam, maar je kunt ook andere (heerlijke!) dingen op tafel zetten die net even iets anders zijn. En net even iets gezonder niet te vergeten =)

Ik heb een overzicht van lekkere ontbijtjes op Goodfoodlove voor jullie gemaakt, die perfect passen op een heerlijke kerst ontbijttafel. Klik op de foto’s van de gerechten om naar het recept te gaan.

Untitled
Deze pannenkoekjes zijn een echte topper om de dag mee te beginnen: ze zijn gezond, zo klaar en je kan qua topping eindeloos variëren.

20140715_115905
I love ontbijtsmoothies! Door het kleurtje staat deze ook heel leuk op de ontbijttafel.

ontbijt taart
Wil je echt uitpakken, maak dan deze ontbijttaart. Uiteraard is ook deze gezond =)

granola
Het is wel handig als je deze granola een dag van te voren maakt, hij moet namelijk even in de oven. Maak extra veel en vul er een grote pot mee, zodat de hele familie er twee dagen van kan smullen.

20140725_153028
Nog meer smoothies! Deze is ZO lekker. Heerlijk zoet (maar uiteraard zonder suiker) dus ook fijn voor de kids.

zalm
Zalm mag natuurlijk niet ontbreken met kerst. Omdat je dit brood roostert en het ei pocheert wordt het een echt 3-sterren gerecht.

ontbijt muffins
In plaats van taart kan je natuurlijk ook deze lekkere muffins op tafel zetten =D

pompoenbrood
Pompoenbrood met wat amandelpasta erop…heerlijk! Ook hiervan kan je weer wat meer maken, zodat je genoeg hebt voor twee dagen.

salades
Eet je toch het allerliefst een broodje? Maak dan de salades om erop te smeren lekker zelf. Je kunt ze zo spicy maken als je zelf wilt.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: