Balaton Sound Festival in Hongarije: hét foto & video verslag van onze feestvakantie!

2
balaton sound festival

10 minuten, minimaal. Zo lang ben ik al bezig om te bedenken hoe ik dit stuk ga beginnen, en hoe ik ga omschrijven hoe we Balaton Sound Festival beleefd hebben. Het was zó ongelofelijk tof dat het onmogelijk is om het in één woord samen te vatten. “Awesome!” roep ik aan het einde van de video die ik daar maakte, en dat is wat het was.

Spontane ideeën pakken vaak het beste uit, dat bleek ook nu weer. Toen ik een bevriende blogger sprak op een feestje zei hij dat hij perskaarten voor Balaton Sound gekregen had. Een paar minuten later had ik ook een mail gestuurd en ja hoor: de volgende dag had ik de kaarten binnen. Ik appte vriendin Jantine direct, die net als ik stond te springen om 5 dagen te partyen aan het Hongaarse Balatonmeer. Natuurlijk met het doel om voor jullie verslag te leggen. Het doel van Goodfoodlove is namelijk jullie enthousiasmeren over dingen waar ik enthousiast over ben. Nou, dit festival hoort daar zeker bij!

Zoals je ook in de video kunt zien; het was letterlijk 5 dagen lachen, gieren, brullen. En dansen, want wat was de line-up vet! Een kleine greep:

♥ Afrojack (die persoonlijk op mijn Insta story reageerde, hoe cool!)

♥ Axwell & Ingrosso

♥ Jason Derulo

♥ Hardwell

♥ Kygo

♥ Tiësto

en many, many more, letterlijk. Hoogtepunten voor ons waren met stip op 1: mijn ALLER grootste favoriet Headhunterz, die sinds een paar weken back to hardstyle is en waardoor ik 3 dagen spierpijn heb gehad van het springen en hakken (ja, dat doe ik op hardstyle). Galantis (wát een feestje bouwen die gasten), Hardwel (had hem nooit live gezien maar ik snap nu ECHT waarom hij de beste DJ ter wereld is, niet normaal wat een feest) en Timmy Trumpet (krijgt werkelijk de hele tent op z’n kop).

balaton sound festival

Wat een gaaf gezicht he, dat gekleurde reuzenrad! Elke dag was er om 23.00 uur mooi vuurwerk (dat in het echt altijd 100 x mooier is dan op de foto)

Top sfeer tijdens onze festivalvakantie

Buiten het feit dat het weer fantastisch was, de drank heel betaalbaar en de line-up goed, gaat het uiteindelijk toch om de hele sfeer. De organisator van Geroezemoes zei laatst tegen me: “Als sta je bij je favoriete artiest, wanneer de mensen om je heen niet leuk zijn heb je alsnog geen topavond.” En daar heeft hij helemaal gelijk in: de sfeer en de mensen maken het feestje. Omdat ik denk dat beeld meer zegt dan woorden, deel ik naast de vlog die ik maakte ook wat foto’s, zodat jullie een klein beetje sfeer kunnen proeven.

Mocht je nu denken: “ik wil volgend jaar ook.” Dan kan ik je maar 1 ding zeggen: DOEN. En nog een paar kleine tips:

♥ Kijk nu alvast op Airbnb voor een huis in Zamárdi, het plaatsje waar het festival georganiseerd wordt. Dan hoef je niet elke dag dik een halfuur te fietsen (zoals wij), en fik je ook niet je tent uit op de camping. Wees er wel echt op tijd bij, want we begrepen dat de meesten het huis al een klein jaar van tevoren geboekt hadden

♥ Prop je koffer vol met je gekste outfits, glitters, veren, oren, alles. Niet iedereen is verkleed, maar er lopen een hele hoop mensen gek bij en het draagt alleen maar bij aan de feestvreugde

♥ Neem sowieso je zwembroek mee want je wil na een lekker potje stampen maar wát graag in dat meer springen

Zijn jullie klaar voor de foto’s?!

balaton sound festival

Een rugbyteam uit Jersey die binnen een halfuur onze vrienden waren. Wat een toppers!

balaton sound festival

High five!

balaton sound festival

Jantine legt het belang van een BVO’tje uit #trots

Deze twee dudes krijgen van onze de prijs voor meest originele outfit

balaton sound festival

Af en toe even een rustmomentje en genieten van het heerlijke weer

balaton sound festival

It’s dungaree day! Wij dezen gezellig met onze Engelse vrienden mee en gingen gekleed in een tuinpakje. Met mijn palm-bikini van MyJewellery eronder natuurlijk =D

balaton sound festival

Dik feest bij Galantis! Dit was zo’n tof optreden

balaton sound festival

Ooit kreeg ik de bijnaam ‘Kellycat’. Snap jij waarom? 😉

balaton sound festival

Deze Zwitserse gasten leerden we kennen op de VIP, en we besloten ze aan te kleden met onze meegebrachte brillen van de Action

balaton sound festival

Dit verveelde nooit…wat een plaatje he?

balaton sound festival

Elke dag genoten we van een schitterende zonsondergang boven het Balatonmeer

balaton sound festival

Op een festival mag je extra uitpakken if you ask mee, dus mijn toffe Spicy Scarves sjaal ging mee (check hun website, ze hebben echt hele toffe sjaals die je aan twee kanten kan dragen) en mijn BoHo bikini ging aan. Oren van Modemusthaves erbij en de partylook was af

Wát een lol hebben we gehad! Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat we naar een festival in het buitenland gegaan zijn!

Tot slot wil ik festival.travel bedanken dat ze de perskaarten voor ons mogelijk gemaakt hebben. We had a blast! Mocht je ook op festivalvakantie willen gaan, check hun website dan even.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: