Bier drinken bij het eten de nieuwe trend?

1

Food pairing. Hebben jullie er wel eens van gehoord? Ik tot voor kort nog niet. Dit is wat website foodpairing.com erover zegt:

Foodpairing biedt ondersteuning bij het maken van nieuwe combinaties met voeding of drank. Foodpairing is echter niet gebaseerd op intuïtie of bestaande recepten, maar op wetenschappelijke analyses, wat zorgt voor een objectief overzicht van mogelijke combinaties.

Untitled

Bierimporteur Bier&Co heeft met Bar Brouw de handen ineen geslagen en organiseerde een foodpairing diner: eten gecombineerd met Amerikaans craft beer. Superleuk, alleen jammer dat ik geen bier lust(te). Gelukkig was de uitnodiging +1 en ging ik samen met mijn vriend (hij is gek op speciaalbier) naar Bar Brouw. Ik vond eigenlijk dat hij dan een stukje moest schrijven, aangezien hij het bier zou proeven, maar hij vond het een beter idee dat hij het bier dronk en ik naar huis reed en erover zou schrijven. Goeie deal voor hem dus dit keer 😉

Untitled

Allereerst Bar Brouw. Wat een leuke zaak! Het zit op een hoekje in de Ten Katestraat in Amsterdam en het interieur vind ik te gek. Stoer en industrieel, maar toch knus en sfeervol. En ze hebben het leukste logo ever.

Untitled

Het aanbod van speciaalbier is gigantisch, ik zou met geen mogelijkheid kunnen kiezen. De keuze aan eten is beperkt, maar dat vind ik in dit geval een absolute pré. Bij Bar Brouw serveren ze wat ze goed kunnen maken: smoked meat & craft beer. Het vlees wordt door hen zelf gerookt, in speciale rookkasten.

Untitled

Dan de biertjes. Daar kan ik kort over zijn: ik vond ze lekker! Craft beer is echt een soort bier op zich, die niet te verwarren is met pils (pils is geen andere naam voor bier: het is een soort bier). De biertjes die wij dronken waren speciaal geselecteerd om bij het eten te passen: de Rogue Dead Guy Ale bij de mixed meat platter, mijn favoriet Anderson Valley Boont Amber Ale bij de brisket (runderborst) en de Anchor Porter bij de pulled pork.

Untitled

Andreas Fält vertelde ons dat bier onder andere zo goed met eten combineert omdat het de mond verfrist door het koolzuur, en je na elke hap de volgende dus weer perfect zal proeven. Daarnaast is het wat bittere het bier een goede tegenhanger van varkensvlees, wat vrij vet is. Dat bier ook goed bij zoete gerechten smaakt had ik helemaal niet kunnen bedenken. Maar het is toch echt zo 😉

Untitled
Ik zou zeggen: doe eens gek en bestel in een bar eens een speciaalbiertje (bij het eten of los). Er zijn zoveel smaken en bieren, er ging een wereld voor me open. Cheers!

Untitled

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

jamie magazine

Jamie Magazine viert 25e nummer!

Het is geen geheim dat ik groot fan ben van Jamie Oliver. De gewaagde smaakcombinaties die werkelijk altijd lekker zijn, zijn quasi-nonchalante manier van koken, de ...