Indoor gardening wordt stijlvol met de prachtige Bulbo lights

0

Heb jij groene vingers, en kweek je graag je eigen groenten & fruit? Of ben je er niet zo goed in, maar doe je wel graag verse kruiden door je eten? Dan wil ik je iets vertellen over een heel tof en bijzonder product: Bulbo lights.

Een aantal weken geleden ontmoette ik Sara, een Italiaanse dame die het merk met een aantal vrienden heeft opgezet. Zij vinden dat planten leven in ons huis brengen, en dat er daarnaast niets lekkerder is dan zelf verbouwde groenten en kruiden. Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn =) Sara vertelde enthousiast over de Bulbo light; een klein, mooi lampje dat je met een stokje in de aarde van jouw (kruiden)plant steekt, en die de plant voedt met licht. Letterlijk voeden, want planten leven naast water van zonlicht.

bulbo lights

Het is geen gewoon licht wat er uit de lamp komt, maar een aantal kleuren uit het lichtspectrum die zonlicht nabootsen. Uit onderzoek is gebleken dat door de specifieke rood / blauw verhouding in het Bulbo LED lichtspectrum planten – met name aardbeien – een grotere hoeveelheid polyfenol* produceren. Basilicum laat onder dit licht een grotere hoeveelheid essentiële oliën zien, verantwoordelijk voor die lekkere, herkenbare geur (doen jullie ook wel eens je handen langs een blaadje halen om vervolgens die heerlijke geur te ruiken? Ik wel!). Daarbij zorgt het licht er ook voor dat de blaadjes groener worden.

**Polyfenolen zijn ontstekingsremmers en anticarcinogenen, oftewel kankerbestrijdende nutriënten (bron: mens-en- gezondheid.infonu.nl)

Ik kan me voorstellen dat het lastig is om precies te snappen hoe zo’n lichtspectrum werkt (bij mij duurde het ook even), maar dit plaatje laat het mooi zien:lichtspectrum

Tijdens ons gesprek bij restaurant de Kas in Amsterdam kwam ik erachter dat daar ook Bulbo lights gebruikt worden. In de ruimte achter ons hingen diverse lampjes aan een touwtje boven de planten, om te zorgen dat zij zo goed mogelijk gevoed worden. Slim, en het ziet er ook nog eens super cute uit. Onder het genot van een heerlijk hapje vertelde Sara enthousiast verder over het product, en dat ze het zo belangrijk vind dat kinderen snappen waar ons eten vandaan komt. Aubergines liggen niet zomaar in de supermarkt, die groeien eerst ergens. Hoe simpel het ook klinkt, veel kids hebben hier geen benul van. En daar wil Bulbo graag verandering in brengen.

restaurant de kas

 

‘Indoor gardening’ is helemaal van nu. De potjes met kruidenplanten kennen we al een hele tijd, maar zelfs je eigen plantjes kweken wordt – onder andere dankzij de AH – tegenwoordig makkelijk en toegankelijk. Leuk ook om te zien hoe populair dit onder kinderen is: elke dag even kijken of het plantje al gegroeid is, hartstikke spannend. Sara werd dan ook heel blij van deze leuke ontwikkeling in Nederland.

Nu heb ik niet echt groene vingers, en presteer ik het iets te vaak om mijn zelfgekweekte kruiden te vergeten en te laten verleppen. Ik hoop dat dat nu verleden tijd is 😉 Naast dat de Bulbo planten voedt, ziet het er ook nog eens te gek uit. Extra leuk is dat je geen plekje bij het raam beschikbaar hoeft te hebben voor jouw kruiden of fruitplant: dankzij dit lampje kan je ook kweken op een donkere plek. Bulbo denkt ook aan de trends van nu. De nieuwe kleuren zijn namelijk de pantone kleuren van 2016: rozenkwarts en serenityblue. Ik kreeg het roze Cynara model mee naar huis, waarvan het ontwerp geïnspireerd is op een omgekeerde bloempot.

bulbo lights
Wat vind jij van de Bulbo lights? Zou jij ze gebruiken?
Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

RECEPT | Heerlijke Griekse hamburgers

Heeeel soms heb ik ineens zin in een hamburger. Niet zo’n vette, kleffe, plakkerige McDonalds hap maar een echte, lekkere, zelfgemaakte hamburger. Nu is het ...