Super chille strandtent in Zandvoort: Tent 6

2
tent 6

Jaaaa we kunnen het eindelijk zeggen hoor! SUMMER IS HERE! En wat is er lekkerder dan de (helaas schaarse) warme, Nederlandse dagen door te brengen aan het strand?! Ik vind de vibe aan zee te gek: lekker relaxt, gezellig en het roept een instant vakantiegevoel op. Als ik niet al te ver wil reizen ga ik graag naar Zandvoort, waar ik onlangs kennismaakte met Tent 6.

tent 6

Aan het begin van de Zandvoortse boulevard vind je Tent 6, een beachclub die vanaf februari tot midden oktober elke dag geopend is voor ontbijt, lunch en diner. Of gewoon voor een hele middag chilltime, borrelen en happen, zoals ik deed. Want dat vind ik toch wel het lekkerste aan het strand: alles mag en niets moet. Op een zondag ploften mijn date en ik (strandtenten zijn ideaal om te daten 😉 ) meer op een van de banken met uitzicht op zee. Er werd ons een rosé aangeraden, en ondanks dat dat normaal niet mijn favoriete wijn is, smaakte deze echt perfect. Een lekkere schaal oesters erbij en de middag begon al goed.

tent 6

We vervolgden met een grote schaal vol hapjes: wat bittergarnituur, kazen, cold cuts, crudité met dips, wat brood en nootjes. Beetje happen, slokje nemen, kletsen en tegen elkaar aanhangen; meer heb ik op een zondag niet nodig. Hoewel, de voetjes in het zand doet ook wel heel veel voor de sfeer. Evenals de muziek trouwens, die deze dag ‘live’ gespeeld werd door de DJ die elke zondag draait op vinyl. Heerlijk vind ik dat klinken, oude soul, funk en jazz met dat krakende geluid. Met een fijn zeebriesje erbij kon de dag echt niet meer stuk.

tent 6

Op het moment dat ik deze zaak bezocht was het nog voorjaar, en niet mega warm. In de zomer is het natuurlijk altijd fantastisch aan het strand, maar op een minder warme dag is het minstens zo fijn. Je zit laag, beschut (dus niet vol in de wind) en dat zorgt ervoor dat je hier op een niet-zo-zomerse dag ook mega fijn zit. Tip van de dag 😉

tent 6

Tent 6

Strandafgang 6 Zandvoort

Bezoek de website

 

Over de auteur

2 comments

  1. Malou | Blonde Blossom 23 juni, 2017 at 11:01 Beantwoorden

    Wat een heerlijke tent zeg! Op het strand vind ik het al snel goed, lekker met je voetjes in het zand en goede muziek. Maar eigenlijk wordt het alleen maar beter als je al begint met rosé en oesters. Heerlijk! Klinkt als een perfecte date. Malou x

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: