Ad

VIDEO | De lekkerste smaaktwists met avocado

3

Goodfoodlove brengt me regelmatig op bijzondere plaatsen. Zo ging ik afgelopen vrijdag richting Waalre naar restaurant de Treeswijkhoeve. Je vraagt je misschien af wat ik daar in het verre zuiden ging doen. Voor een samenwerking met Albert Heijn was ik uitgenodigd voor iets heel leuks! Samen met sterrenchef Dick Middelweerd ging ik aan de slag om bijzonder lekkere smaaktwists te maken met…avocado!

avocado's

Al van buitenaf was ik onder de indruk van het restaurant. Wat een prachtig pand zeg! Van binnen bleek het ook nog eens heel mooi ingericht te zijn, met bakstenen muren en ronde tafels (ik hou van ronde tafels). Ook chef Dick is bewonderenswaardig: na een hartaanval besloot hij het roer om te gooien en gezonder eten te serveren met meer groenten en minder suiker. Het gevolg? Een tweede ster in 2012! Dat vind ik nog eens gaaf. Nog gaver was dat hij ook nog eens een ontzettend aardige vent bleek te zijn.

Dick en ik doken samen de keuken in om aan de slag te gaan met groente. Of eigenlijk een vrucht, want dat is wat avocado officieel is. En wat voor vrucht, I LOVE avocado! Het is veelzijdig, gezond, lekker romig en vol van smaak – perfect om mee te variëren. En dat was precies onze uitdaging: smaaktwists bedenken met avocado.

Zoals het een sterrenchef betaamt had Dick ontzettend lekkere combinaties bedacht. We maakten een gerechtje met ansjovis, dat lekker zilt is en goed samengaat met de zachte smaak van avocado. Voor de tweede combinatie gebruikten we wasabi, wat lekker pittig is en behoorlijk wat spice aan de avocado geeft. Tot slot combineerden we avocado met biet, wat niet alleen prachtig kleurt, maar ook heel goed bij elkaar past door het frisse en aardse karakter van de biet. Zoals je in de video ook ziet zijn het allemaal eenvoudige combinaties, die verrassend goed smaken en weinig tijd kosten.

dick en kelly koken

Met een volle buik van het lekkere eten, en veel inspiratie in mijn hoofd verliet ik het restaurant. Thuis ging ik zelf aan de slag om nog een paar lekkere smaaktwists te bedenken.

Wat is jouw favoriete smaaktwist met avocado? Staat hij hier tussen, of heb je zelf nog een heerlijk idee? 

Tot slot nog een leuke tip: ik ben sinds kort actief op de AH Community. Hier kan je terecht voor lekkere inspiratie, tips & tricks en je kunt meekletsen op het forum. Zie ik je daar?

disclaimer

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Albert Heijn

 

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: