De perfecte vrijdag met vrienden bij Snappers

0
snappers

Net wanneer je denkt zo’n beetje alle leuke plekken in Amsterdam wel te kennen, blijkt er nog veeeeel meer leuks te zijn. Op de Reguliersdwarsstraat vind je Snappers: een spot die vanaf nu in mijn favorieten lijstje staat als het gaat om top plekken waar je met vrienden kan borrelen.

snappers

Is het omdat het zo’n knus zaakje is? Omdat ze van die gezellige muurschilderingen hebben? Het personeel mega gezellig is? Of omdat het zo leuk is om met z’n allen een mega cocktail te delen? Wat het ook is, Snappers is cool. Tex-Mex foodbar noemen ze zichzelf. Ik noem het een feestje voor op de vrijdagavond.

snappers

“Twee broers die niet meer Spaans spreken dan ‘hola’, ‘tequila’ en ‘hasta la vista baby’ begonnen deze zaak met Zuid-Amerikaanse invloeden. De Tex-Mex keuken inspireerde ze, en met een flinke berg passie voor puur en zelfgemaakt eten erbij was het idee voor de menukaart van Snappers geboren. Dat de koks het ook leuk vinden om het eten te bereiden bleek meteen: onze tafel zat naast de keuken, en de mannen hadden de grootste lol (en poseerden met een brede lach voor mijn camera!).

snappers

Dat ze ook echt weten wat ze doen, bleek toen het eten op onze tafel verscheen. Nachos met guacamole, kaas, bonen en pico de gallo werd geserveerd en de schaal was binnen no-time leeg. Met een fris Mexicaans biertje erbij begon onze avond al goed. Bij de ceviche kreeg ik een deja-vu naar Ecuador, en ook van de Snappers ribs konden we niet anders dan blij worden.

Wij kozen ervoor lekker te borrelen en te happen, maar je kunt hier ook heerlijke hoofdgerechten zoals steak, burrito’s en burgers bestellen. Voor het dessert lieten we ons verrassen en kregen we churros (je weet wel, die dingen van de kermis) geserveerd. Waar het normaal naar mijn mening vettige deegslierten zijn, waren deze dus echt abnormaal lekker. Misschien lag het aan de laag Nutella en poedersuiker bovenop 😉 Wat een TOP toetje.

snappers

Het feest werd helemaal compleet toen we ons na het eten aan een piñata waagden: een gigantische cocktail geserveerd in een aardewerken piñata, compleet met vuurwerk. 4 rietjes erin en slurpen maar! Waar zulke massive cocktails niet altijd garant staan voor goede kwaliteit (ik heb vaak meegemaakt dat het net limonade is), weten ze bij Snappers dus mooi wel hoe je een goede cocktail maakt. Na de piñata waagden we ons ook nog aan El Bully, op basis van Mezcal.

En zo werd het later en later, en gezelliger en gezelliger… Snappers, tot HEEL snel weer!

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: