Deze apps maken jouw wintersport leuker (en makkelijker!)

0
kirchberg

Ooooh wintersport, I love it! Vroeger dacht ik altijd dat er echt niks tegen zon, zee en strand op kon, maar toen had ik nog nooit op de lange latten gestaan. De natuur, het (steeds iets beter kunnen) skiën, de gezelligheid… ik kan wel 100 redenen opnoemen waarom ik wintersport zo leuk vind.

Inmiddels mag ik mezelf gevorderd noemen, maar ik ben nog verre van een pro op de ski’s. Waar ik de eerste jaren vooral bezig was met niet omvallen en normaal doen (pizzapunt to the max), merk ik dat het skiën me nu wat beter afgaat, en dat ik een soort van tijd heb om me ook op andere dingen te concentreren tijdens een afdaling. Het schitterende uitzicht bijvoorbeeld, of de route die ik volg. Zo heb ik in Italië een stuk van de Sella Ronda geskied (zoek dit even op, het is te gek), en heb ik afgelopen januari heel wat van het schitterende skigebied van Kirchberg kunnen zien.

Tijdens dit tripje ontdekte ik hoe rete handig bepaalde apps kunnen zijn op de piste. Ga jij nog steeds met een oldschool papieren plattegrond de berg af? Dan kan een van deze apps wel eens heel handig voor je zijn 😉 Ik testte een en ander voor jullie uit, en maakte deze top 5 van mijn meest favoriete apps voor op de piste. Jetzt geht’s loss!

Bergfex Ski

Dit is echt mijn holy grail onder de wintersport apps: je voert het skigebied in waar je bent (in mijn geval Kitzbühel/Kirchberg) en je ziet zo ongeveer alle info die je nodig hebt. Denk aan:

♥ Weerbericht & voorspellingen

♥ Hoeveel sneeuw er ligt/gevallen is

♥ Hoeveel en welke liften er in het gebied zijn, en die dag open zijn

♥ Hoeveel kilometer piste er is en welke kleur de piste heeft

♥ De prijs van diverse skipassen

Daarnaast vind je ook een plattegrond van het hele gebied in de app, kan je via de webcam bekijken hoe het er ‘boven’ uit ziet en zie je precies wat voor soort lift (stoeltjeslift, gondel etc.) je naar welke piste brengt.

Klik hier om de app te downloaden voor Apple

Klik hier om de app te downloaden voor Android

kirchberg

Afdaling

Deze app is een soort van mijn beste vriend geworden. Ik zal je uitleggen waarom 😉 Afdaling houdt dus je snelheid bij: voordat je aan de afdaling begint druk je op ‘start’, en dan houdt de app niet alleen je gemiddelde snelheid bij, maar ook je maximale snelheid, de afstand en hoogte die je hebt afgelegd en hoe lang je daar over gedaan hebt. Voor mij was het steevast in de lift even checken of mijn record verbroken was. En ik was dus HEEL trots op mijn record aangezien dat dik 44 km per uur was. Ik super trots, blijkt dat helemaal niet zo snel te zijn…Ach, ik ben snel blij 😉

Klik hier om de app te downloaden voor Apple

Voor Android is de app Ski Tracks vergelijkbaar

Foursquare

Van skiën en boarden krijg je trek, dus ook op de berg moet goed gegeten worden. Het ligt helemaal aan het gebied waar je bent of je überhaupt goed kan eten. Kirchberg heeft me daarin echt verrast: het eten was overal echt goed, en ze hebben Kaiserschmarren! In de meeste skigebieden vind je om de haverklap een berghut waar je terecht kan voor koffie, lunch of en lekkere après-ski borrel. Nu kan je natuurlijk van buitenaf niet zien of ze een beetje fatsoenlijke schnitzels of goede schnapps hebben; and that is where Foursquare comes in! Deze app vertelt je niet alleen wat je in de buurt kan vinden, maar ook hoe de mensen die je voor waren het ervaren hebben. Je kunt ook zoeken op een woord zoals ‘Kaiserschmarren’, en de app vertelt je dan waar je deze het beste eet. Doe er je voordeel mee 😉

Klik hier om de app te downloaden voor Apple

Klik hier om de app te downloaden voor Android

Tip van Kel: Neem zo’n handige powerbank mee, zodat je je telefoon kunt opladen wanneer deze uit dreigt te vallen. Dat gebeurt namelijk een stuk sneller in de sneeuw, omdat het zo koud is en je batterij daarvan van slag raakt.

kirchberg

Boomerang

Foto’s maken doe ik constant wanneer ik op de ski’s sta (he, ik moet toch bewijzen dat ik tegenwoordig blijf staan 😉 ) maar bewegend beeld is misschien wel nóg leuker. Vooral als je dat beeld maakt met Boomerang, de app uit de koker van Instagram. Je maakt geen foto en geen filmpje, maar een soort van iets er tussenin. Het is een minivideo die het beeld vooruit en achteruit afspeelt, wat zorgt voor hilarische taferelen. Deze doen het altijd goed:

♥ Vastleggen als iemand omvalt

♥ Een gek dansje doen op de piste

♥ Schnapps drinken

♥ Een paar irritante gasten hun verdiende loon geven, zoals ik hier:

 

Klik hier om de app te downloaden voor Apple

Klik hier om de app te downloaden voor Android

Skiline

Om even in de fotosferen te blijven: deze app kan zo iets leuks. In Kirchberg vind je op verschillende plekken op de piste camera’s. Je houdt je skipas erbij, neemt een pose aan en het apparaat legt je vast. De foto kan je daarna downloaden via de app. HOE LEUK IS DAT?! Echt I love it. Skiline houdt trouwens ook bij welke route je hebt geskied en welke afstand daarbij hoort, maar dat van die foto is natuurlijk veeeeeel leuker 😉

Klik hier om de app te downloaden voor Apple

Klik hier om de app te downloaden voor Android

Ik ben benieuwd wat je van deze tips vindt! Heb je nog meer leuke apps of aanvullingen, laat het dan vooral een reactie achter in de comments onder dit artikel. En heb je mijn video van Kirchberg al gezien? Die is leeeuuuk =D

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: